Za maminu kosu snažniju od zime

Zima je najčarobniji period godine – doba darivanja, druženja, zabava i šljokica, blistavih trenutaka i modnih iskoraka.

No, u zimskom periodu njega kose je ponešto zahtjevnija zbog kombinacije suhog i toplog zraka u zatvorenim prostorima, te hladnog i vlažnog zraka na otvorenom.

Dehidracija kojoj je kosa izložena u ovim uvjetima može kosu prilično oštetiti, a u tom slučaju kosa će toplije mjesece dočekati beživotna i sa ispucanim vrhovima. Usprkos tome, uz nekoliko svakodnevnih trikova možete imati snažnu i zdravu kosu bez obzira na godišnje doba.

1. Upotrebu sušila i pegle za kosu svedite na najmanju moguću mjeru jer visoka temperatura stvara mikro pukotine u vlasi koje također vode ispucanim vrhovima i cvjetanju kose. Čak i dugotrajno tuširanje vrućom vodom kosu dodatno isušuje.

2. Tijekom boravka na otvorenom zaštitite kosu, a ona će vam na kraju zimskog perioda biti itekako zahvalna. Ako vam smeta elektricitet koji uzrokuju kape, pokušajte s trendi svilenim maramama koje daju dodatnu dozu glamura. Uz kupnju bilo koja dva Pantene proizvoda u trgovinama dm-a od 2. do 31. siječnja 2019. na dar dobivate maramu koju potpisuje hrvatski modni brend Alduk.

zrinka-cvitesic-1

3. Balansirana prehrana bogata vitaminima i mineralima kosu hrani iznutra, a manje šećera i masnoća osvježit će ne samo kosu, nego i cijeli organizam.

4. Pantene vjeruje da je snažno ujedno i lijepo te preporučuje savjete za njegu kose iz aktualne kampanje „Za kosu snažniju od zime“.

Nova linija Pantene Superfood kosi će podariti moćnu Pantene PRO-V formulu koja se u trenu upija u kosu a redovitom upotrebom tanku i neuhranjenu kosu čini snažnijom, zdravijom i sjajnijom. Antioksidansi pri tom štite kosu od slobodnih radikala, a lipidi je hrane i održavaju snažnu strukturu vlasi.

Glumica Zrinka Cvitešić, koja je zaštitno lice kampanje „Pantene – Za kosu snažniju od zime“ ovih se savjeta i sama pridržava.

zrinka-cvitesic-2

„Snažna i njegovana kosa je dio mog identiteta i zato je njegujem bez obzira na doba godine. Ne preskačem regenerator, maske i hranjiva ulja jer su ključni za dugotrajan učinak i snažnu kosu, posebno zimi.

Također izbjegavam tretmane poput peglanja kose, osim iz profesionalnih razloga i nastojim je manje tretirati, a više njegovati“, kaže glumačka diva Zrinka Cvitešić.

Snažna kosa će uvijek biti modni dodatak broj 1, no ove sezone Pantene i hrvatski modni brend Alduk udružili su snage i predstavili maramu kao modni dodatak koji je već postao omiljen. Glumica Zrinka Cvitešić, kojoj je snažna i zdrava kosa već godinama zaštitni znak, za Pantene je predstavila nekoliko varijanti nošenja marame by Alduk.

cvitesic-alduk

Promocija „Pantene – Za kosu snažniju od zime“ u trgovinama dm drogerie markta traje od 2.1.2019. do 31.1.2019., odnosno do isteka zaliha.

Uz dopuštenje: Ambrela komunikacije (sve fotografije)