Doris Pinčić Rogoznica: mama koja kuha i putuje sa srcem

Jedno ste od najljepših lica filmskog platna, osvajate publiku svojom velikom ženstvenošću, ali i karakterom koji zna što hoće.

Mnogi su Vas pratili i na polju kulinarstva gdje ste također pokazali svoju umješnost i iznenadili javnost svojom znanjem i na tom planu. No, prvenstveno se čini da Vam je obitelj i prijateljstvo na prvom mjestu pa ćemo pokušati kroz ovaj intervju saznati kako uspješno ispreplićete poslovni i privatni život koji djeluje vrlo izbalansirano, a sigurni smo da će mnoge mame i trudnice sa zanimanjem pročitati neke Vaše savijete.

Doris Pinčić
Doris Pinčić Rogoznica

W: Uskoro, točnije početkom ovog ljeta, očekujete dolazak na svijet vašeg drugog djeteta, ali Vi još uvijek vrlo aktivno radite i putujete. Da li to znači da redovito vježbate i u trudnoći odnosno kako održavate tako dobru kondiciju?

Hvala Bogu,kao i prvi put imam urednu i zdravu trudnoću i uživam u svakom danu. Nisam imala nikakve posebne tegobe koje bi pripisala trudnoći tako da sam zahvalna i uživam u za mene doista “blaženom stanju”, pogotovo kad znam koje muke neke žene prolaze da bi na svijet donijele zdrave bebice. Kad vidim što sve žena moze izdržati, samo im se mogu diviti i ne kukati nad nekim sitnicama koje su zbilja u odnosu na prave tegobe zanemarive.

W: Da li možda možemo saznati koji je uži izbor imena koje ćete dati svojoj djevojčici?

To ćemo sto posto odlučiti kad je ugledamo. Imamo želje ali, moramo znati da i njoj paše :)

W: Što od literature i knjiga čitate te da li bi neku preporučili budućim mamama?

Ako mislite na trudničku literaturu, slabo. U prvoj trudnoći sam čitala razne stvari, jako sam voljela Dnevnik trudnoce Ursule Tolj, a sad nekako s poslom i djetetom i ne stignem. Ako me nešto zanima kontaktiram ginekologa, ili se izjadam sestri ili frendicama koje su rodile.

Doris Pinčić1
Doris Pinčić Rogoznica

W: Volite li kuhati i što najviše volite pripremati za svoju obitelj? Da li puno pažnje pridajete dalmatinskoj “spizi” i što mislite da li je ona dovoljno promovirana u javnosti?

Obožavam kuhati. Strastveni sam gurman a kuhinja je moja umjetničko platno. Trudim se kuhati lokalno, sezonski i ono ko naše babe. Zato svoju kuhinju i zovem #KuhinjaBabeEve jer me upravo moja pokojna baba Eva naučila promišljati u kuhinji, od malo namirnica stvarati čaroliju, prednost davati prirodnom, organskom, cjelovitom.. U našoj kući svaki je obrok slavlje.

A što se tiče generalno hrvatske gastronomije moje skromno mišljenje je da ne cijenimo dovoljno blago koje imamo u svakom kutu lijepe naše, od istoka prema zapadu i od sjevera prema jugu. Savršene namirnice koje, po meni, još uvijek ne znamo dovoljno strastveno prikazati svijetu, kao da se sramimo, a doista nemamo čega.

doris pinčić i ivo pažanin chef
Doris Pinčić Rogoznica i chef Ivo Pažanin

W: Na koji način doživljavate odgoj u ovom suvremenom društvu? Mislite li da su djeca previše unutar “staklenog zvona”? Što biste preporučili iz svog iskustva roditeljima?

Mislim da se svi roditelji trude i daju sve od sebe, to što smo roditelji ne znači da ne grijesimo, ali volimo svoju djecu najviše na svijetu i zato nikom ne bi davala savjete.

Doris Pinčić Grand Bazar
Doris Pinčić Rogoznica na Grand Bazaru

W: Nedavno ste posjetili tursku metropolu Istanbul. Kako se Vama i Vašem suprugu dopao taj grad? Što Vas se najviše dojmilo?

Mi jako volimo putovati kao što svi znaju i cilj nam je obići svaki kutak ovog našeg predivnog planeta. Istanbul je lud, konfuzan, prenapučen, čaroban, drugačiji, definitivno mjesto koje se treba posjetiti i osjetiti.

Doris Pinčić i Ivo Pažanin
Doris Pinčić Rogoznica i chef Ivo Pažanin

W: Kako ste doživjeli njihovu bogatu gastronomsku ponudu i što Vas je posebno oduševilo u njihovoj kuhinji ?

Probali smo svašta, od konvencionalne, moderne, tradicionalne kuhinje i sve mi je bilo ok, iako mi nismo navikli na taj intenzitet začina i toliko mesa na meniju. Najbolje od svega mi je način na koji koriste povrće – obilno i jako fino.

W: Da li ste gledali neku od turskih serija koje su polučile veliku gledanost i na našim malim ekranima i kako ih uspoređujete s našim domaćim serijama?

Slabo.. Ono što znam je da oni u odnosu na naše produkcije imaju znatno veće tržište a samim time i znatno više novaca za produkciju i to treba uvijek uzimati u obzir. Znam iz vlastitog iskustva da se hrvatski glumci jako trude i daju sve od sebe da u našim skromnim uvjetima naprave najbolje moguće priče.

Doris Pinčić Lara
Doris Pinčić Rogoznica u šetnji Istanbulom

W: Koliko znamo oduvijek ste željeli i znali da ćete postati glumica. Koja vam je uloga do sada najdraža i da li Vam je uspjeh donio i veliko zadovoljstvo?

Da, oduvijek sam htjela biti glumica i voditeljica. Svojevoljno sam glumu na neko vrijeme ostavila po strani, što ne znači da joj se nekad u budućnosti neću vratiti. Za sada uživam u postojećim angažmanima i nadam se da će potrajati. A što se tiče uspjeha, što je uopće uspjeh? Zarađivati novce, voziti dobar auto, biti na tv-u?

Za mene nije. Za mene je uspjeh dobro balansirati u životu kako s poslom tako i s privatnim izazovima, pokušati svakom danu dati nešto lijepo, rasti duhovno, razvijati se… znam ljude koji su na vrhuncu karijera, koje su se mnogima činile genijalne, napustili sve, otišli raditi za puno manje novaca i pritom se osijećali uspješnije i zadovoljnije nego ikada. Tako da, za mene je uspjeh svaki dan se buditi zadovoljan sa svojim životom, a posao je samo dio te priče.

Doris Pinčić i Luka Nižetić
Doris Pinčić Rogoznica i Luka Nižetić

W: Koje još snove imate?

Uu..brojne. Sretna sam jer ponekad kad ražmisljam znam da danas imam ono o čemu sam nekad mogla samo sanjati..

W: Što bi poručili onima koji bi željeli postati tako uspješni? Što je po vašem mišljenju bilo presudno za Vaš uspjeh?

Mislim da sam u prethodnom odgovoru sve rekla. Zahvalnost je ključ svakog uspjeha. U svemu.

Intervju omogućio: Turkish Airlines
Fotografije: Diana Mikloš

20-turkish