Dječja besplatna radionica Dojam mojeg kvarta

U subotu 11. lipnja 2022. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Dojam mojeg kvarta.

Dizajnerska početnica – Dojam mojeg kvarta
Voditeljica radionice je umjetnica Stela Mikulin. Rok za prijavu je petak 10. lipnja do 15 sati. Radionica je namijenjena višim razredima osnovne škole.

O radionici

Kroz radionicu Dojam mojeg kvarta, polaznice i polaznici će se susresti s pojmom vizualne kulture te upoznati i prepoznati njene pozitivne i negativne karakteristike.

Vizualni sadržaj kojim smo svakodnevno okruženi utječe na svjesnoj i nesvjesnoj razini na naše raspoloženje i zato ga je važno naučiti pravilno iščitati i kritički sagledati.

Polaznici će se stoga fokusirati na utjecaj boja i sadržaja kojima su izloženi te će se osvrnuti na vlastiti kvart i kako bi ga oni oplemenili. U bilježenju ideje pomoći će im pastele.

Ciljevi radionice

Osnovni cilj ove radionice je objasniti sudionicama i sudionicima kako se individualnim i kolektivnim umjetničkim djelovanjem može doprinijeti kvaliteti javnog prostora.

Također, naglasak će biti na poticanju kritičkog mišljenje kod promatranja vizualnog sadržaja kojim smo svakodnevno okruženi. Kroz radionicu, sudionike će se poticati na aktivno sudjelovanje u zajednici te razvijanje vizualnog i kreativnog mišljenja.

Jedan od ciljeva radionice je i objasniti značenje boja i povezati ih s primarnim emocijama te primijeniti boje kao stimulaciju za različita raspoloženja.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima i učenicama viših razreda osnovne škole (5. – 8. razred).

Datum održavanja: subota, 11. lipnja 2022. godine, s početkom u 10 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2 h (od 10.00 – 12.00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je 10. lipnja 2022. godine do 15 sati na mail: dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljici radionice Steli makulin:

Stela Mikulin završila je diplomski studij Likovne kulture, smjer slikarstvo u klasi izv. prof. art Gordane Bakić-Vlahov na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Dobitnica je plakete Izidor Kršnjavi Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu za promicanje struke i Odsjeka za povijest umjetnosti u 2019.

Sudionica je četvrte WHW Akademije (2022.). Sudjelovala je na više izložbi u Zagrebu, Rovinju i Vrbovcu.

Dio je projekata: Matrice-Informacije (I. Krasić, M. Vodopija, I. Ćurić); Nulta točka-Idealno mjesto, Grožnjan, (M. Rožman, I. Loher ); Gornji Stenjevec-Narativi mjesta, Laboratorij Gajnice, Otvoreni likovni pogon. Na studiju je vodila likovne radionice za djecu u svrhu promicanja kreativnosti te kritičkog mišljenja.