365 dana zabave i adrenalina

Yas Waterworld jedini je park na svijetu tematski određen Emiratima i inspiriran bogatom baštinom izronjavanja bisera kroz jedinstvenu priču “Legenda o izgubljenom biseru” koja prati pustolovinu mlade djevojke iz Emirata u potrazi za sjajnim biserom koji je donio prosperitet njenom selu. Ovaj futuristički vodeni park nalazi se na površini 15 nogometnih igrališta i svoj rekord je postigao hidromagnetskom atrakcijom koja u jedan nenadmašiv tornado doživljaj tobogana dugačakog 235 metara može odjednom odvesti 6 osoba.

Izdvojeno:

> Los Angeles Times je proglasio Yas Waterworld drugim najboljim vodenim parkom na svijetu.
> Za izgradnju biserne stijene u parku utrošeno je 1.2 milijuna kilograma čelika.
> Mjesto gdje se u jednom satu izvrti 5.6 mlijuna litara vode i park koji je certificiran kao eco friendly zona te samoodrživ prema “Estidama One Pearl” ocjeni.

Megalopolis od parka u kojem se možete zabaviti na 45 različitih atrakcija, tobogana, vožnji od kojih njih pet nije moguće pronaći nigdje drugdje u svijetu. Ovdje će se podjednako zabaviti mladi i stari, a osobito ako spomenemo dvije originalne atrakcije; Dawwama – prvi svjetski hidromagnetski tobogan -tornado kao i Bandit Bomber – prvi svjetski interaktivni “rollercoaster”u kojem se voda kombinira s laserima. Želite li pak surfati ovdje ćete to moći učiniti na 3 metra visokim valovima atrakcije “Bubble’s Barrel” na najvećoj svjetskoj umjetno stvorenoj površini za surfanje.

yas-waterworld-1

Yas Waterworld odličan je jednodnevni izlet kada se nađete u Dubaiju ili Abu Dhabiju, a ukoliko boravite upravo u Yas Islandu onda ćete ga vjerojatno poželjeti posjetiti i više puta. Imate li potrebu za brzinom? Želite li se smijati kroz veliku dozu straha? Ako ste ovisnik o adrenalinu onda je ovo svakako mjesto za kvalitetno hranjenje vaše ovisnosti!

Dan posvećen zabavi na vodi

Yas Waterworld se nalazi samo desetak minuta vožnje od međunarodne zračne luke u Abu Dhabij, 30-ak minuta vožnje od centra Abu Dhabija te 50 minuta vožnje od Dubai Marine i 90 minuta vožnje od Međunarodne zračne luke Dubai.

Park je otkada postoji 2013. do sada dobio 17 nagrada i priznanja od industrije zabavnih parkova, rangiran je među prve četiri atrakcije u kategoriji “Slobodno vrijeme i zabava” YouGov BrandIndex UAE Best Brand Rankings za 2015. godinu te svrstan na ljestvicu Travelers’ Choice Award od TripAdvisor za 2015. godinu.

Uz brojne adrenalinske atrakcije, posjetitelji koji ipak žele malo laganije adrenalin sadržaje svoj dio kolača će pronaći na nježnijim atrakcijama poput “Lazy river” dok će djeca uživati u tvrđavi “Marah Fortress” i “Tots playground”.

Izdvojeno:

> Uzbuđenje Dawwama – 20-metara visok dimnjak, jedna splav i šest osoba – Najuzbudljivija tornado vožnja u svijetu!
> Jeste li ikada htjelu upasti direktno u centrifugalni tobogan, bez ikakve pripreme i mogućnosti polaganog spuštanja? S atrakcijom Liwa Loop, prvom takve vrste na Bliskom Istoku imati ćete priliku.
> Uz “Bandit Bomber”ćete uistinu visjeti u zraku – najduži rollercoaster na Bliskom Istoku s posebnim vodenim i laserskim efektima ne ostavlja prostora za ikakve nepotrebne misli! Postiže brzinu od 55 km na sat.
> “Marah Fortress” – najveća dječja zona za igranje na Bliskom Istoku – od bazena za bebe do igrališta za sve ostale dječje uzraste – nema djeteta koje ovdje neće pronaći svoju zabavu.
> “Pearl Masters Treasure Hunt”Prva svjetska interaktivna potraga za blagom u vodenom parku!Igra koja će vas odvesti u magični potragu za blagom, u susret s čudesnim bićima, na trag drevnih zagonetki i pretvoriti vas u super junaka.