Čarolija GRADA SVETOG NIKOLE i ove 2021. oduševila posjetitelje

Naše živote obilježile su bajke u kojima su glavni junaci bile životnije u likovima Ježeve kućice, Bambija, Lunje i Maze, Kralja lavova i mnogih drugih. Zato je i prvi puta u Zoološkom vrtu u Zagrebu, od 4. prosinca svoja vrata otvorio Grad svetog Nikole, a 6. prosinca 2021. godine svečano zatvorio do sljedećeg blagdana u 2022. godini.

ana bertic pjevacica i sveti nikola 2021

Čaroliju Grada organizirao je portal WISH MAMA, jedinstven po svemu a prije svega po projektu GRAD SVETOG NIKOLE.
– Sretni smo, što sedmi po redu, naš Grad za djecu, roditelje, bake i sve one koji vole u srcu ostati mali, a ipak tako veliki, imamo baš ovdje u Zoološkom vrtu, mjestu koje djeca rado posjećuju a ovih je dana s njima bio i Sveti Nikola, rekla je prigodom otvorenja na Edukativnom organizatorica Diana Mikloš.

kuca kucice aleksandar kovacevic

Drage uzvanike, djecu i izvođače pozdravio je Damir Skok, direktor Zoološkog vrta, a zamjenik gradonačelnika dr.sc. Luka Korlaet ključeve grada predao je Svetom Nikoli i potom obišao, ovaj po svemu jedinstveni Grad čarolija, vila i bajki.

Edukativni i ekološko osmišljen program u GRADU SVETOG NIKOLE, koji je prije svega posvećen našim najmlađima ali jednako tako mogu uživati i svi koji žele prošetati ulicama grada bajki i čarolije.

Ovo je izvrsna nadogradnja programu grada Zagreba koji se želi advent svima učiniti veselim i sretnim u ovim čudnim pandemijom obilježenim vremenima, zaključio je zamjenik gradonačelnika garda Zagreba, Luka Korlaet.

zooloski vrt grada zagreba advent

Ove godine, ulicama GRADA SVETOG NIKOLE zaplesale su vile i likovi iz bajki, uz radionice za djecu i roditelje, koncerte i nastupili su dječji zborovi i plesne skupine.

U programu su sudjelovali: Miss4Miss – modna revija s poznatim mamama i njihovom djecom, Plesni klub Vega, Radionica licitarskih srca, Dječji zbor Kikići, Škola pjevanja Mikrofon.hr – mentorice Ivane Barun i Nede Parmač, Plesni studio Plesni kristal, zbor Vukovarski golubići, Svetonedjeljske mažoretkinje te program iznenađenja Happy Minutes – darivanje djece.

Mnogobrojne eko, edukativne, sportske i kreativne radionice, poput čarobne blagdanske šume ili zelene radionice Zasadi mini vrt u svom domu, osmišljene su tako da su klinci naprosto uživali, dok su roditelji odmarali u Kutku za roditelje, koji za ovu godinu osmišljen po prvi puta. Dakle, za svakoga je bilo po nešto a sretni su bili i veliki imali.

pisac tomislav odzic grad svetog ikole 2021

U godini čitanja u Grad svetog Nikole stigli su poznati dječji pisci Tomislav Odžić i Maja Šimleša, a pridružila se i Melita Požgaj.

Uz čitanje popularnih slikovnica, djeca su uživala u dječjim predstavama, a 6. 12. razveselio ih je sve najpoznatiji mađioničar Luka Vidović.

I nešto potpuno novo – dječji DISCO SVETI NIKOLA uz ludu zabavu djece i roditelja čini se kroz tri dana Grada svetog Nikole nije ni prestajao.

I to je glavna namjera Grada koji će svoja vrata otvoriti opet slijedeće 2022. godine a djeca su mu posala jasnu poruku: Bilo je izvrsno i vrati nam se opet Sveti Nikola.

grad svetog nikole u Zoo Zagreb 2021

Pokrovitelji GRADA SVETOG NIKOLE bili su: Grad Zagreb, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Turistička zajednica grada zagreba, Hrvatska gospodarska komora, Zaklada Hrvatska za djecu, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti i Globalna concierge agencija Quintessentially-London.

Prilog: fotografije Rene Karaman

Za organizatora: Ivana Rora, PR projekta

Sponzori:

logo-otp.pngpampers logo-coca-cola gsn-logo-orangina logo-poli.png logo-valentic.png gsn-logo-labud gsn-logo-limona 02-logo-ritter 15-logo-medical-20 logo-munchmallow logo-jafa logo-abbvie

Pokrovitelji

logo-ministarstvo gsn-logo-grad-zagreb logo-tzgzgsn-logo-hgk gsn-logo-zhzd gsn-logo-iica gsn-logo-q

Partneri

logo-organizatori logo-crnkovic logo-noc-hr-filma logo-kugli-kugli logo-elektropizeta logo-ravnopravno-roditeljstvo gsn-logo-cedevita logo-kandit gsn-logo-lr