Dječji zbor Kikići razveseliti će publiku u Gradu svetog Nikole

U ovogodišnjem Gradu svetog Nikole, koji se održava od 4 do 6. prosinca 2021. godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba, popularan dječji zbor Kikići uveseljavati će publiku svojim sjajnim glazbenim izvedbama.

Dječji zbor Kikići ove godine slavi 23. rođendan a čini ga sedamdesetak članova u dobi od 3-16 godina.

Grupa iz Rijeke samostalno nastupa pod imenom Kikići Rikići, stariji članovi pod imenom Genijalci, a najmlađi pod imenom Medenjaci. U okviru udruge djeluje i solistički program Slavuji.

djecji-zbor-kikici-3

Zbor se svojom kvalitetom već duže vremena nalazi među najboljim i najaktivnijim dječjim zborovima u Hrvatskoj što dokazuje i repertoar zbora od više od 550 pjesama koji konstantno raste, 24 izdana nosača zvuka kao i broj (prije pandemije) od više od 70 nastupa godišnje na različitim manifestacijama, koncertima i festivalima širom Hrvatske, ali i izvan nje.

djecji-zbor-kikici-2

Naše su pjesme redovito vrlo visoko pozicionirane na Top listi Dječje tv, dvije godine za redom bili smo ukupni godišnji pobjednici. Kao edukativan materijal naše se pjesme koriste u vrtićima i osnovnim školama širom Hrvatske kao i izvan nje. Sretni smo i ponosni jer smo i tijekom pandemije nastavili vrijedno vježbati i stvarati nove pjesme i projekte.

djecji-zbor-kikici

Zbor i njegovi solisti dobitnici su više od 400 priznanja i nagrada na festivalima i natjecanjima na Malti, u Hrvatskoj, Francuskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Italiji.

Posebno smo ponosni na niz humanitarnih koncerata pod zajedničkim nazivom Biram ljubav koje već godinama redovito održavamo i tako pomažemo potrebitim obiteljima o kojima se brine Caritas i udruga Zagrebački humanitarci te na niz manifestacija pod zajedničkim nazivom Kroz nas se može promijeniti svijet.

djecji-zbor-kikici-4

Umjetnička ravnateljica zbora je profesorica Maja Rogić, redovna članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i Hrvatskog društva skladatelja.

Uz doopuštenje: Organizatori bez granica (sve fotografije)