Na HRT 3 kreću filmovi za djecu i obitelj

Kreće 12. Festival prava djece uz koji će se prikazivati zanimljivi, poticajni obiteljski filmovi.

Riječ je o najavi filma u programu “Dobre vibracije” u sklopu 12. Festivala prava djece koji se odvija u suradnji s HRT 3.

Naime, subotom se prikazuju vrlo simpatični, poticajni, obiteljski filmovi, a u nedjeljnom terminu njihova repriza s audiodeskripcijom za djecu s oštećenjima sluha i vida.

Vrijednost ovog programa je što omogućuje kvalitetno provedeno vrijeme za obitelj

Stigla je jesen, više provodimo vrijeme u kućama, posebice zbog nove epidemiološke situacije, ovo je savršen način kako provesti kvalitetno vrijeme s djecom.

To nisu dosadni filmovi koje djeca neće htjeti gledati, ili teške drame, nego veseli, simpatični, zabavni, a edukativni filmovi koji na inteligentan način nose snažnu poruku za djecu.

Na web stranici Festivala se nalaze pitanja za razgovor nakon svakog filma – roditelji slijedeći pitanja mogu razgovarati s djecom na temu filma i određene teme koje film prikazuje.

To je najveća vrijednost, jer se djeca ne otvaraju (kao ni odrasli) lako. Festival prava djece koristi FILM kao moćan alat u izražavanju, edukaciji, komunikaciji i odgoju.

Ovu subotu emitira se HIT FILM: “Moj brat lovi dinosaure” koji je dobio mnogo nagrada!

HRT 3, 17. listopada u 14:30 sati / 18. listopada u 11:00 repriza s audiodeskripcijom
Obiteljska komedija / Preporučena dob: 10+

Kratak sadržaj filma

Jack je silno htio mlađeg brata, a kada su mu se želje ostvarile, dobio je brata sa super moćima. Kakve to moći ima Gio pogledajte u dirljivoj obiteljskoj humornoj drami talijansko-španjolske producije!

Iznimno inteligentan scenarij. Na neobično simpatičan način progovara o vrlo teškoj temi, čije će poruke svako dijete savršeno razumjeti.

Govori o prvoj ljubavi, o (ne)prihvaćanju u srednjoj školi, što se događa kad lažemo i kako jedna laž vodi drugoj i tonemo sve dublje….
O tome kako se neki put pretvaramo da smo netko drugi da bi se bolje uklopili i da bi nas drugi prihvatili…. No, ispod laži je uvijek – strah i briga.

Na kreativan i fora način film poentira ogromnuuu važnost obitelji – za razgovor o svemu, za podršku, za prihvaćanje kakvi god bili…..Welcome to the adult world!
Različitost je moć super heroja!

Više informacija o Festivalu

Važnost Festivala prava djece je što se o ozbiljnim, velikim temama govori kroz film, zabavu i umjetnost. 12.

Festival prava djece do sada je okupio više od 50.000 djece i mladih te je jedini inkluzivni festival u regiji, a ove godine djeluje pod sloganom „Festival dolazi na tvoj ekran!“ jer se odvija putem interneta, društvenih mreža i elektroničkih medija – televizije.

Svi filmovi koji su snimila djeca bit će dostupni njihovim vršnjacima u svim školama u Hrvatskoj putem web stranice Festivala www.festivalpravadjece.com, a učitelji će moći preuzeti i nastavne pripreme za rad na temu mentalnogg zdravlja.

Cilj je da što više učitelja preuzme nastavne pripreme i što više razgovara s djecom i mladima na temu mentalnog zdravlja.

Program zabavnih obiteljskih filmova „Dobre vribracije“ se umjesto u kinu, ove godine odvija, kao online nastava, na HRT 3. Filmovi su obrađeni i za djecu s oštećenjima sluha i vida.

Festival organizira Udruga Alternator u partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim filmskim savezom. Festival financijski podržavaju Ured UNICEFa za Hrvatsku, HAVC, Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Agencija za elektroničke medije.