Fini domaći kruščići s bundevom

Vrijeme je za ljekovitu bundevu koja se može pripremiti na jako mnogo načina, a sada kada joj je sezona predlažemo da napravite fine kruščiće ili peciva koji mogu biti izvrsni i za neki od slalsnih sendviča koje djeca obožavaju.

Ovi plodovi slatkastog su okusa a sadrže bezbroj važnih elemenata za razvoj i dobrobiti naše djece.

Bundeve su bogate su beta-karotenom koji poboljšava krvožilni sustav, kalcijem, klorom, fosforom, kalijem, magnezijem, manganom, folatima i vitaminom C, a najviše željeza ima u košticama koje su uljaste.

Sastojci

300 g polubijelog pšeničnog brašna
150 g integralnog pirovog brašna
1 suhi kvasac
1 žličica soli
250 g pirea od bundeve
100 g tofua
sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi

Priprema

Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu i zamijesite. Ako je potrebno dodajte sojino mlijeko ili vrhnje(ovisi o gustoći pirea). Tijesto treba biti mekano, ali kompaktno.

Tijesto ostavite da se diže 2 sata. Oblikujte ga u okrugla peciva (9-10 komada)i ostavite da se dižu još 30 minuta.

Pecite ih 20 minuta u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C.

Dobar tek!

Recept iz kuharice „Kruh i peciva“, Maje Kefeček u izdanju Planetopije