Frangipane tart sa svježim smokvama

Vrući ljetni dani, uvijek su pravi gastro izazov, a smokve su kraljice ljetnog voća stoga je ovakvo osvježenje sjajna poslastica na svakom obiteljskom stolu.

Uz svježe gljive, sezonske namirnice koje su u ovim danima poželjne su i bademi, nektarine, datulje te svježe smokve. One će se izvrsno sljubiti s ribom, mesom ili pak raznim vrstama tjestenine.

Iz poznatog zagrebačkog restorana Apetit stiže nam prijedlog za ljetni recept Frangipane tart sa svježim smokvama!

SASTOJCI ZA PRHKO TIJESTO:
200g maslac
130g šećer prah
1 jaje
300g glatko brašno
30g badem brašno
1g soli

Izrada recepta:
Maslac i šećer razraditi, dodati polagano na par puta brašno i badem, brašno i jaje. Tijesto staviti u hladnjak da odmori. Staviti u tart i peći na 160 stupnjeva 15-ak minuta.

FRANGIPANE KREMA SA SVJEŽIM SMOKVAMA
200g maslac
160g šećer
200g badem brašno
200g jaja (4 jaja)
80g slatko vrhnje
5g rum
+ 150g svježe smokve

Izrada:
Miksati maslac i šećer, dodati badem i brašno. Miksati te dodati jaja i vrhnje. Napuniti pečene tartove, po kremi složiti svježe smokve prerezane na polovice. Pecite na 170 stupnjeva, 20-ak minuta.

Uz dopuštenje: B.E.T. (sve fotografije)