Dva hit naslova za djecu koja će vas oduševiti

Raskošni “Atlas gradova – put oko svijeta kroz 20 metropola” Profilov je novi dječji hit, baš kao i “Slonić po imenu JA”, veseli hvalospjev vlastitom Ja koji dolazi od dobro znanog dvojca – višestruko nagrađivanog britanskog književnika Gilesa Andreaea i izvanrednog ilustratora Guya Parker-Reesa, autorā hit-slikovnice “Žirafe plesati ne znaju”.

Pa krenimo s opisom izvrsnih dječjih naslova koje možete čitati zajedno s djecom!

atlas djecji atlas

Miralda Colombo, Ilaria Faccioli: Atlas gradova – put oko svijeta kroz 20 metropola

S talijanskog prevela Paula Jurišić

Ovaj zanimljivi atlas donosi pregršt zabavnih priča, atrakcija koje se ne propuštaju, običaja i okusa koji ostavljaju bez daha.

Zabavne aktivnosti kao safari ili šetnja među neboderima otkrivaju zanimljive činjenice poput one da je izdržljivost Bruklinskog mosta testirao 21 slon, da se u Prirodoslovnom muzeju u Londonu može prenoćiti, i to u društvu tiranosaura, da se Kopenhagenom može zaploviti poput pravog Vikinga, a zateknete li se u dizalu u Seulu, trebate pritisnuti slovo F ako želite na 4. kat.

Sve to i još štošta očekuje djecu u ovoj raskošnoj knjizi koja ih vodi na bajkovito putovanje najživopisnijim svjetskim gradovima.

slikovnica slonic

Giles Andreae i Guy Parker-Rees: Slonić po imenu JA

S engleskog preveo Ozren Doležal

Jedan po jedan, svi se mladi slonovi nadmeću tko će više zadiviti svojega kralja, Slona Moćnog, i tako dobiti svoje SLONOVSKO IME.

Drevni je to slonovski običaj, no maleni Nam-Nam ne snalazi se baš najbolje u tome. Zar je uistinu važno biti najsnažniji, najbučniji, u nečemu posebno vješt…

Uz pomoć prijatelja Nam-Nam će otkriti svoje pravo JA i biti upravo ono što i jest – on sam! Veseli hvalospjev vlastitom JA dolazi nam od dobro vam znanog dvojca – višestruko nagrađivanog britanskog književnika Gilesa Andreaea i izvanrednog ilustratora Guya Parker-Reesa, autorā hit-slikovnice, prodane u više od 4 milijuna primjeraka, koja je postala klasik – “Žirafe plesati ne znaju”.

Tekst i fotografije: Profil Knjiga