Kako da vaše dijete zavoli frizera

Kada dijete treba odvesti frizeru na šišanje, naročito prvi puta, za mnoge roditelje to postaje prava noćna mora.
Od ulaza u frizerski salon do pranja kose i sjedanja na frizersku stolicu pred ogledalo.

Od vrhunskog zagrebačkog frizera Danijela Plašča, koji ima velika iskustva u radu s djecom u svom salonu Plasch studio, saznali smo sve trikove kako da se djeca oslobode straha od šišanja do toga koje frizure djeca najviše vole i tko se sve od poznatih osoba svoju dječicu prepustio njegovim stručnim rukama.

danijel plasc frizer

W: Kako pristupate djeci kada dođu prvi puta na šišanje?
Podmićujem ih s bombonima i keksima Hahaha, smije se Danijel :), a uvijek u salonu imam za moje drage male klijente i neke igračkice. Ukratko nešto što će ih opustiti dok se ne upoznaju s prostorom.

W: Od kuda strah kod neke djece prilikom odlaska kod frizera? Kako roditelji mogu pripremiti djecu?
To je vjerojatno strah od nepoznatog, strah od toga što će im raditi nepoznata osoba.
Moj iskreni savjet je, koji se u praksi pokazao jako dobrim i učinkovitim je da prije prvog šišanja roditelji dovedu svoje dijete u salon kada ona idu na šišanje, pranje, ili neki drugi tretman tako da djetetu i prostor i frizer postanu bliskiji.

W: Koje su glavne karakteristike šišanja djece?
Frizer treba ošišati dječju kosicu čim brže i ako je moguće čim jednostavnije.

Osobno preporučujem što jednostavnije frizurice jer su lakše za pranje u održavanje, a kako se djeca puno gibaju kosa im ne treba biti opterećenje.
Pokazalo se da većina djeca ne vole češljanje, dugo sušenje i zato sve treba pojednostavniti.

W: Razlikuje li se dječja kosa u odnosu na odrasle osobe?
Naravno, ona je obično svilena, meka, lepršava stoga se često petlja i zato treba biti krajnje nježan prema dječjoj glavici i kosi.

W: Koje preparate preporučujete?
Što blaže i što nježnije, preparate namijenjene isključivo za djecu. Ne preporučujem nikako regeneratore ili maske za kosu osim u slučaju da dijete ima dužu kosicu tada im se može staviti regenerator ali isključivo na vrhove kose.

W: Da li su ponekad djeca zahtjevnija od mama?
Djeca nikada nisu zahtjevna već su im ideje ponekad čudesno zanimljive (hahaha:) no ipak uspijem svima udovoljiti i roditeljima i djeci:)

W: Kakvu frizuru djeca žele?
To je onaj zanimljivi dio, djeca su toliko maštovita da me ponekad iznenade ili nasmiju do suza. Ovisno o starosnoj dobi djeteta ponekad požele imati frizure poznatih.

Recimo dječaci žele biti ošišani kao njihovi sportski idoli, primjerice žele imati frizuru Borisa Bechama,a često su im privlačne frizure iz popularnih crtanih filmova recimo Frozena, a djevojčice žele izgledati poput Zlatokose. Ipak sam primijetio da djeca najčešće oponašaju svoje roditelje.

W: I za kraj. Vaš salon jako je popularan i među poznatim javnim osobama, glumcima, voditeljicama, pjevačicama i još mnogima. Koje poznate mame dovode svoju djecu u Vaš salon?

Mnogi, jednostavno ja volim jako djecu i koliko sam vidio djeca vole mene. Tako mi rado dolaze mame sa svojom dječicom poput Dijane Čuljak, Lane Pavić, Vanje Horvat ex Mamić i još mnogih…

Svoje iskustvo s djecom izgradite u pozitivno i veselite se zajedničkom uređivanju kose u:
Plasch Studio
Zelinska 4
Zagreb
Telefon: 01 6442 125