Crtani film Duša pravo je animirano remek djelo

Što reći o crtanom filmu “Duši“, već da je legendarni studio Pixar iznjedrio još jedno remek-djelo za male i velike gledatelje.
Radi se o jazz glazbeniku koji traži životnu svrhu tek nakon nesreće, kad mu se odvoji duša od tijela.

Iako možda zvuči kao kakva morbidna egzistencijalna drama, to “Duša“ svakako nije. S lakoćom miješa humor s dramom, edukaciju s umjetnošću, duhovnost sa zabavom. Pritom i nas i našu djecu podsjeća da postoje druge razine postojanja i nudi odgovor u čemu leži divota ljudskog iskustva.

Filmska glazba je gotovo meditativna, a dizajn likova je odličan spoj pomodnog i eksperimentalnog, te estetski podsjeća i na Zagrebačku školu crtanog filma.

Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, nasilju, niti ludom tempu, već se ugodno mogu smjestiti u polupraznim kino dvoranama i prepustiti ovom inspirativnom animiranom filmu.

dusa-film-osvrt

Igra sinkroniziran na hrvatski jezik u 2D i 3D formatu.

Za djecu: 8+.
Za roditelje: Fantastična animacija i glazba, te svježi pristup metafizičkim temama čine i ovaj Pixarov film više nego dostojnim pažnje odraslih.
Nasilje: Nema ga.
Zastrašujući prizori: Nema ih.
Rječnik: Primjeren za djecu.
Seks: Nema seksualnih aluzija.
Tempo: Normalan.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.