Dvorišta otkrivaju skrivene tajne Gornjeg grada!

Dvorišta ponovno otkrivaju skrivene tajne Gornjeg grada! A u svako od njih može doći cijela obitelj i predahnuti uz glazbu i mnogobrojna pića…
Na pet lokacija, od toga na tri posve nove, kroz čak dva dana više – ukupno 12! –

Zabava, druženje, otkrivanje, doživljaji… Ponuda, ambijenti, osvježenje, glazba…

dogadanje dvorista zagreb gornji grad

Ovog vrućeg ljeta 2022. ne propustite – Dvorišta!

Od srijede 13.7. do nedjelje 24.7. 2022. ta omiljena ljetna manifestacija otkriva Zagreb kakav još niste doživjeli i omogućuje svima da zavire iza fasada čarobnih gornjogradskih palača. A ove sezone, u sklopu Dvorišta, imat će se doista što za doživjeti!

dvorista gornji grad 2022

Dvorišta donose dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku (Opatička 18) i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1).

No, Dvorišta ove sezone otkrivaju i nešto posve novo! Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice).

ljetna dogadanja 2022 zagreb dvorista

Napokon, Dvorišta premijerno predstavljaju lokaciju koja bi se već u ovoj sezoni mogla pokazati kao posebni hit.
Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

„Kao jedno od najprepoznatljivijih zagrebačkih ljetnih događanja, Dvorišta su istinski primjer kako na neinvazivan i inovativan način možemo uspješno razvijati gradski turizam.

Naime, uz prikladan i decentan program, Dvorišta potiču boravak na otvorenom, pružajući svim posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri, čime pozitivno utječu na razvoj turističke ponude grada Zagreba.

dogadanja dvorista

Svake godine projekt se nastoji oplemeniti novitetima, stoga pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane, kao i sve posjetitelje, da prošetaju Gornjim gradom i uživaju u ambijentima prekrasnih dvorišta, inače zatvorenih za javnost“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Od samog početka, uz zabavu i ambijente, Dvorišta su prepoznata kao sinonim za dobru glazbu, kvalitetne izvođače i izvedbe uživo. Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić samo su neki među mnogima koji su neke od koraka na počecima svojih karijera ostvarili upravo na Dvorištima.

Bila su Dvorišta i pozornica za mnoge etablirane glazbenike od Jelene Radan, Ivane Kindl, Songkillersa i Caimán Verde do legendarne Zdenke Kovačiček i Branka Bogunovića Pifa, pa i za mnoge klasičare od Ansambla Antiphonus, preko Zagrebačkog puhačkog ansambla, gudačkih kvarteta, kvarteta saksofona, harfistice Ivane Biliško i dr. Posebno je važno istaknuti kako su Dvorišta tijekom svih ovih godina ponudila izuzetno široki spektar glazbenih žanrova od jazza i klasike do popa.

dogadanje dvorista

Nema, stoga, nikakve sumnje da će Dvorišta i ove sezone donijeti puno i glazbenih užitaka te izazova, a u trenutku u kojemu se mnoge manifestacije okreću DJ-ima i jednostavnijim rješenjima, Dvorišta ostaju vjerna svojoj agendi i žele zadržati status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente.

Ove sezone manifestacija daruje svojim posjetiteljima čak dva dana više u odnosu na deset dana proteklih godina, a sva Dvorišta, cijelim tijekom manifestacije, bit će ispunjena zvucima dobre glazbe koju ne smijete propustiti. Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate.

dogadanje dvorista zagreb

Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18:00 do 24:00 – uz iznimku lokacije u Ćirilometodskoj koja je otvorena od 19:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je kao i dosad – slobodan!

I što još dodati nego: od 13. do 24. srpnja vidimo se na Gornjem gradu – Zakačite se za Dvorišta!