Kako ostvariti ravnotežu između poslovnog i privatnog života?

Poslušajte Cedevitin novi podcast, psihotretman u kojem sudjeluju psihologinja Tijana Debelić i Martina, majka trogodisnje djevojcice, koja iako daje sve od sebe, ima osjecaj da ne moze biti dovoljno dobra majka i uspjesna poslovna žena odjednom.

Ipak, može se! Kako?

Poslušajte OVDJE

Budi Dobro. Budi CE Podcast predstavlja razgovor između psihologa i stvarnih ljudi o vrlo aktualnim temama, kako bi kroz autentične ljudske priče predstavili različite problematike iz stvarnog života s kojima se slušatelji mogu poistovjetiti.

Iako su zbog anonimnosti imena promijenjena, glasovi koje čujete su stvarni, a njihove priče istinite i autentične.

PODCAST O RAVNOTEŽI IZMEĐU POSLOVNOG I PRIVATNOG ŽIVOTA KAO DIO CEDEVITINE OPTIMISTIČNE FILOZOFIJE ZA OČUVANJE MENTALNOG ZDRAVLJA
Ravnoteža između poslovnog i privatnog života jedan je od osnovnih preduvjeta za mentalno zdravlje, a ujedno i tema ovotjednog podcasta kao dio edukativne internetske stranice www.BudiDobroBudiCE.com koju je pokrenula Cedevita kako bi ljude svih generacija potaknula na brigu o vlastitom mentalnom zdravlju.

U najnovijem izdanju podcasta u prvi plan stavljamo današnje moderne žene, koje nisu samo supruge i majke, već često i uspješne poslovne žene i menadžerice, znanstvenice, inženjerke ili se bave nekim drugim zahtjevnim poslovima.

Užurban ritam i iznimni zahtjevi koje život na oba ova polja stavlja pred žene, dovode do toga da je postizanje balansa između uspjeha na poslu i izgradnje karijere te obiteljskih obveza izazovnije nego ikada prije.

Kako si pomoći? Kako smanjiti očekivanja od same sebe i oprostiti si jer nismo savršeni?

O svemu tome psihologinja Tijana Debelić u najnovijem izdanju podcasta „Budi dobro. Budi CE!“ razgovara sa tridesetsedmogodišnjom Martinom, visokopozicioniranom menadžericom, majkom djevojčice s kojom živi sama s obzirom da je rastavljena.

Martini najteže pada stalan osjećaj grižnje savjesti – strašno se puno trudi, a osjeća da „kiksa“ i na poslu, i u majčinstvu – pa joj je razgovor sa psihologinjom koristio kako bi dobro analizirala svoju životnu situaciju, osvijestila svoje snage i krenula raditi na sebi kroz čitanje, edukaciju, ali i daljnje traženje stručne pomoći.

BUDI DOBRO. BUDI CE
Osnovna ideja platforme „Budi Dobro. Budi CE!“ je da svi zainteresirani svaki mjesec mogu konzumirati novi sadržaj, koji prvenstveno uključuje podcast i stručne članke, u čijoj pripremi sudjeluju stručnjaci iz udruge Psihološka pomoć koji se godinama bave relevantnim temama vezanima uz mentalno zdravlje.

Biti dobro, biti CE zapravo znači vjerovati u pozitivne životne ishode i biti spreman učiti kako se nositi sa životnim izazovima na koje ne možemo utjecati, s optimizmom.

Cedevita je prije pokretanja ove platforme najprije provela sveobuhvatno istraživanje o mentalnom zdravlju i optimizmu u suradnji s istraživačkom agencijom Ipsos, a rezultati su im samo dali dodatan vjetar u leđa jer je čak 77% građana prepoznalo optimizam kao ključ za očuvanje mentalnog zdravlja.