Knjiga za djecu Ottolina i Purpurni lisac djelo je književnog genija

U ovom prekrasnom posljednjem knjiškom nastavku Ottolina će otkriti kako postoje i druge djevojčice koje žive slično kao ona, njezina iskrenost i dobronamjernost očarat će čitatelje, a ilustracije će svakog razniježiti.

U ovoj seriji Ottolina i g. Munroe upoznaju nove prijatelje, otkrivaju tajne i pomažu razriješiti zagonetke.

KRATAK SADRŽAJ:

ottolina-1Nakon pospremanja kuće Ottolina i g. Munroe upoznaju zanimljivog i vrlo informiranog Purpurnog Lisca koji poznaje sve tajne grada i on će ih povesti na urbani safari.

Tamo će otkriti da u njihovu gradu žive neke životinje za koje nisu znali i koje izlaze samo noću. Odlično su se proveli!

No pri tome je g. Munroe uočio neobične pjesme zalijepljene za rasvjetne stupove i njih su dvoje odlučili otkriti tko se krije iza toga. Na večeri u čast svojih novih prijatelja svi će se odlično zabaviti i dogovoriti nove avanture, a Ottolina i g. Munroe opet će smisliti pametni plan. A uspjet će pomoći i sramežljivoj Grimiznoj Lisici da pokaže svoj talenat.

O autoru Chris Riddellu:

Nagrađivani Chris Riddell ilustrator svake nedjelje u časopisu Observer objavljuje strip vezan uz političke događaje. Za ilustracije naslovnica dobio je mnoštvo najvažnijih nagrada, prvi je put osvojio nagradu Kate Greenway medal 2001., a njegovi autorski roman The Goth Girl and a ghost of a mouse dobio je nagradu Costa Children’s Award 2013.

Chris Riddell vrlo je aktivan u promicanju važnosti čitanja djece, spremno posjećuje škole, bori se protiv zatvaranja knjižnica, čak je sudjelovao u pralementarnoj raspravi o školskim knjižnicama.
Živi u Brightonu uz plažu sa ženom i troje djece.

Osvrti

„Divno ilustrirano.“
Guardian

„Svaku stranicu krasi starinska elegancija.“
Sunday Times

„Ljupko elegantno, puno domišljatih detalja, duhovitih slikovnih iznenađenja i vizualnih šala.“
Daily Mail

„Vjerojatno nikad nije izdana knjiga koju biste poželjeli brže od ove. Djelo genija.“
Sunday Telegraph

„Ilustracije ističu duhovitost, poantu i daju zamah priči. Izuzetno!“
School Library Journal

Uz dopuštenje: Profil (sve fotografije)