Nova knjiga za djecu Izgubljeni ratnici mijena

Na police knjižara došao nam je zanimljiv književni zalogaj za mlade i sve koji se tako osjećaju, stigla nam je knjiga Izgubljeni ratnici mijena, spisateljice Catherine Doyle.
Ovaj dugo iščekivani knjiški nastavak prepun je čudesnih pustolovina s Otoka Čuvara oluja u kojem se Fionn Boyle nalazi u središtu borbe za opstanak Otoka.

Fionn Boyle s otoka Arranmorea postao je Čuvar oluja nekoliko mjeseci prije nego što su tisuće strašnih dušolovaca stigle na otok. Praznih očiju sljedbenici zastrašujuće čarobnice Morrigan došli su je oživjeti i dozvati iz podzemlja.

izgubljeni-ratnici-mijena-naslovnica

Uz pomoć djedovih sjećanja i svojih prijatelja Shelby i Sama Fionn pokušava okupiti Dagdinu vojsku vodenjaka. Ali nitko mu ne vjeruje da ta divlja morska bića, oštrih čeljusti i zuba kao u morskih pasa, uopće još postoje.

Dok Fionn kreće u potragu za izgubljenom vojskom, ostali otočani pripremaju se za invaziju dušolovaca. Bitka za Arranmore može početi.

Spisateljica Catherine Doyle odrastala je pokraj Atlantika, na zapadu Irske. Njezina ljubav prema čitanju počela je s velikim irskim mitovima i legendama, koji su rasplamsali njezinu ambiciju da jednoga dana napiše i svoje.

Prvostupnica je psihologije i magistra izdavaštva na Nacionalnom irskom sveučilištu u Galwayu. Otok čuvara oluja i Izgubljeni ratnici mijena inspirirani su stvarnim domom njezinih predaka, otokom Arranmore, na kojem su njezini djed i baka odrastali, a i mnogim pustolovinama njezinih predaka pomoraca.

Uz dopuštenje: Znanje (sve fotografije)