Stigla su dva nastavka Nikkinih dnevnika

Dvije izvrsne knjige, nastavak Nikkinih dnevnika, očekuje najmlađe čitateljice i djevojčice koje su jedva dočekale ova dva knjiška nastavka.

Prva dva nastavka Nikkinih dnevnika: Priče iz ne baš fantastičnog života i Priče ne baš popularne patijanerice, autorice Rachel Renee Russell, a koji zorno i duhovito opisuju svakodnevne izazove, pitanja i probleme s kojima se tinejdžerice nose.

Nikkin dnevnik 1 – Priče iz ne baš fantastičnog života

Kad vas roditelji presele u snobovsku školu; kad je novi mobitel nešto o čemu možete samo sanjati; kad vas nitko ni iz jedne škvadre nimalo ne šljivi – mislite li da je život fantastičan?

nikkin-dnevnik-price-iz-ne-bas-fantasticnog-zivota

E, pa, ne misli ni Nikki Maxwell, četrnaestogodišnjakinja koja se našla u tako nezavidnoj situaciji. No Nikki se ne predaje. Uposlit će kreativnost i smisao za humor te prestati biti tek nevidljiva cura na školskom hodniku. Bilježeći, dan za danom, svoje urnebesne uspone i padove, shvatit će što je (i tko je) stvarno kul.

Ovo je prvi nastavak popularnog Nikkinog dnevnika, duhovite književne poslastice za tinejdžere i sve koji se tako osjećaju.

Nikkin dnevnik 2 – priče ne baš popularne patijanerice

Mislila je da se to neće nikada dogoditi, ali Nikkin život napokon je počeo imati smisla. Nova škola zapravo uopće nije tako loša, a Chloe i Zoey postale su joj prave najbolje prijateljice. Osim toga, njezina simpatija Brandon ipak pokazuje nekakvo zanimanje za nju.

nikkin-dnevnik-2-price-ne-bas-popularne-partijanerice

Ali šuška se da ona vještica MacKenzie ide s njim na zabavu za Noć vještica, pa naša Nikki u očaju prihvaća posao animatorice u kostimu štakora na dječjoj zabavi. Nasreću, Nikki će otkriti da MacKenzie laže i njezin san o izlasku s Brandonom možda bi se mogao ostvariti…

Ali kako u isto vrijeme biti na dva mjesta – na dječjoj zabavi u kostimu štakora i na školskom plesu u fantastičnoj haljini?
Može li izbjeći katastrofu? Pročitajte i uvjerite se!

» Autorica vješto dočarava zbunjenost i ranjivost djevojke na pragu puberteta. Komični crteži, izvedeni u stilu Gregovog dnevnika, dodaju priči element autoironičnog humora. Knjiga će se zasigurno svidjeti mlađim čitateljima koji nastoje pronaći svoje mjesto pod suncem. «
Kirkus Reviews

O autorici Rachel Renée Russell

Rachel Renée Russell američka je spisateljica, autorica serijala Nikkin dnevnik koji od 2009. do danas broji 15 nastavaka. Temelji se na autoričinim vlastitim iskustvima iz mladosti, a ilustratorica je njezina kći Nikki, prema kojoj je nazvan glavni lik. Dosad je diljem svijeta tiskano 55 milijuna primjeraka Nikkinih dnevnika, na 42 jezika.

Uz dopuštenje: Znanje (sve fotografije)