Upoznajte Bubble football

Kako privući djecu sportu na nov način – upoznajte Bubble football.

U današnje vrijeme kada je većina djece najsretnija uz kompjuter ili neki pokretni uređaj poput tableta i mobitela zaista je osvježenje kada mu se može približiti mogućnost novog vida zabave, a da pritom to kretanje i aktivnost u društvu vršnjaka. Veselje i smijeh uz zdravo kretanje najbolji su prijatelj svakom djetetu, a o blagodatima zajedničkog timskog sudjelovanja u igri koja razvija socijalne odnose zaista ne treba mnogo govoriti.

Bubble football – novi stari nogomet

Bubble football ili još nazivan Zorbing adrenalinska je verzija nogometa, gdje nije presudna nogometna tehnika, već je bitno kako onemogućiti protivnika da dođe u posjed lopte i igra nogomet. U ovom „nogometu“ nema prekršaja, jer je prekršaj zapravo cilj. O čemu je zapravo riječ? Sudaranje, rušenje, guranje, osnovne su „tehnike“ kako bi se protivnika onemogućilo da zabije gol.

djecji-rodjendan-ball-football-3

Bubble football pojavio se u Norveškoj i Velikoj Britaniji 2013. a krajem prošle godine i u Hrvatskoj. Budući djeca vole upoznavati nove stvari, brzo prihvaćaju i prilagođavaju se pravilima igranja nogometa u prozirnim mekanim loptama.

Igra i za djevojčice

Iako je nogomet u pravilu muška igra, u Bubble footballu uživaju i djevojčice. One igraju nogomet, ali rade i razne akrobacije, kolutove , vrte jedna drugu i uživaju na svoj način. Dakle, ove lopte ne koriste se nužno za nogomet, već kao interesantna pomoć za isprobavanje novih mogućnosti sudaranja, okretanja i „ludovanja“ na siguran način , što djeca izuzetno vole.

djecji-rodjendan-ball-football-2

Pravila igre i njene koristi

Prilikom igranja nogometa, djeca se podijele u timove po 4 do 5 igrača, i zatim se igra turnir. Svaka utakmica traje od 2 puta po 5 minuta nakon čega se proglašava pobjednička ekipa. Pri tome, osim što upoznaju nešto novo, djeca razvijaju i nove motoričke sposobnosti i upoznaju novu perspektivu igre i druženja.

Ideja za proslavu rođendana

Dječji rođendani koji imaju u sadržaju Bubble football izuzetno su zanimljivi djeci i njihovim roditeljima. Program sa loptama traje 1 sat, a po želji i duže, za koje se vrijeme svi sudionici dječjeg rođendana iskušaju u igri i mogućnostima raznih akrobacija. Upravo je novo i interesantno iskustvo razlog dječjeg oduševljenja, zadovoljstva, i stvaranja novih uspomena kojih će se dugo sjećati.

djecji-rodjendan-ball-football-1

Izdvojeno

Bubble football i Zorbing stigao je u Hrvatsku točnije u Zagreb u sportsko rekreativni te wellness&spa centar Mali dom

Uz dopuštenje:
mali-dom
Wellness & spa Mali dom
Štefanovec 37, Zagreb
Informacije i rezervacije: +385 99 2194 089
E-Mail: spamalidom@gmail.com