Zabava za cijelu obitelj – nezaboravano druženje s dinosaurima u zabavnom parku Zlatibor

Jedno je sigurno – najveća sreća koju možete osjetiti kao roditelj jest sreća vašeg mališana. Iako za osmijeh na dječjem licu nije potrebno mnogo, ponekad mu želite pružiti iskustvo koje će ono, ali i vi zajedno s njim, prepričavati još dugo vremena. Upravo su ljudski osmijesi, njihova radoznalost i zadovoljstvo bili glavna pokretačka sila koja stoji iza stvaranja impozantnog „Dino i avantura parka Zlatibor“.

dino-park-2

dino-park-1

Ovaj, prvi i najveći adrenalinsko-zabavni park u Jugoistočnoj Europi svojim je posjetiteljima vrata otvorio u lipnju ove godine, a smjestio se na više od 5 hektara površine parka Čigota u Zlatiboru, poznatom turističkom centru jugozapadnog dijela Republike Srbije. Jedan je od šest parkova ovakvoga tipa u Europi, a kvaliteta i raznolikost sadržaja koju pruža katapultirali su ga u top tri najbolja. Najbliža atrakcija slična njemu nalazi se u austrijskom Grazu.

dino-park-4

dino-park-3

Zabava za djecu, ali i nešto starije

Za razliku od parkova koji su osmišljeni zabaviti isključivo djecu, ugodno će vas iznenaditi informacija kako u ovom jedinstvenom, cjelodnevnom i višednevnom iskustvu mogu uživati svi uzrasti, počevši od djece iz vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata pa sve do odraslih avanturista među koje se možda svrstavate i vi.

dino-park-5

Dinosauri u izvornoj veličini koji se glasaju i pomiču

Laganom šetnjom duž cijelog Dino parka, posjetitelji mogu razgledati čak 24 figure dinosaura iz doba mezozoika u njihovom prirodnom okruženju – ambijentu prašume. Baš poput nekadašnjih živih dinosaura, ove uvjerljive replike svojom veličinom, pomicanjem i glasanjem izazivaju podjednako strahopoštovanje.

dino-park-7 dino-park-6

Sa masivnih 7 metara visine i 15 metara dužine, titulu najvećeg među Zlatiborskim velikanima uvjerljivo odnosi Tyrannosaurus rex, poznat i kao „gušter tiranin“. Razgledavanje dinosaura nije isključivo zabavnog već je ono i edukativnog karaktera putem kojeg se posjetitelji vođeni stručnim vodičima mogu detaljno upoznati sa životom u doba trijasa, jure i krede te saznati kako su ove intrigantne životinje zauvijek nestale s našeg planeta.

dino-park-9

dino-park-8

Pregršt zanimljivih sadržaja

Osim u razgledavanju i upoznavanju sa životom dinosaura, posjetitelji imaju priliku uživati i u ostalim, ništa manje zanimljivim sadržajima kao što je avantura park, zip line dug 180 metara, zip line za djecu, umjetna stijena, 6D kino, airsoft, streličarstvo, poligon za rolanje i jahanje konja. Naravno, kraći odmor i osvježenje od silnih aktivnosti moguće je potražiti u restoranu ili pizzeriji.

dino-park-11

dino-park-10

Također, u pripremi je otvorenje i druge faze Dino parka Zlatibor koji će se sastojati od mini golfa, RC automobila, paintballa, tubinga, caffe-restorana s igraonicom i mini zološkog vrta.

dino-park-13

dino-park-12

Dodatne informacije

Radno vrijeme parka: svim radnim danima od 9.00h do 20.00h
Cijene ulaznica (okvirno):
Odrasli – 38 kuna
Djeca od 3 do 15 godina – 19 kuna
Djeca do 3 godine – besplatno
Obiteljska ulaznica (2+2) – 95 kuna
*poslije 15.00h – jeftinije cijene ulaznica

Autor: Mikela Penđer