Obiteljski izlet u najveći akvarij u Hrvatskoj

Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, prvi je slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, ujedno i najveći u ovome dijelu Europe.

Ovaj posve jedinstven akvarij vodi sve posjetitelje kroz putovanje slatkovodnog života u rijekama sve od riječnih izvora pa do ušća. Nije izostavljeno niti podzemlje rijeka i njenog života što će oduševiti sve mališane, ali i odrasle.

akvarij-1

Akvarij se rasprostire na 3000 kvadratnih metara, a iam čak 25 akvarija koji su postavljeni u prostoru na vrlo zanimljiv način tako da prikazuju posjetiteljima kronologiju i važnost očuvanja prirode i života u njoj, naročito onog manje poznatog, a to je život ispod površina rijeka.

akvarij-2

Prvi puta se na jednom mjestu u Hrvatskoj može vidjeti više od 100 vrsta slatkovodnih riba od čega je čak više od 40 endemskih vrsta. Svako će se dijete moći susresti s brojnim i raznolikim uvjetima vodenog života, a sama zgrada već pri samom dolasku pokazuje brigu za prirodom i njenim okolišem koje djeci trebaju postati jasna i važna. Krov zgrade, u kojoj su smješteni akvariji, ozelenjen je čime se savršeno uklapa u okoliš, a nalazi se tik uz slap rijeke Korane.

akvarij-3

U sklopu prostora u kojem se akvarij nalazi bit će pripremljeno i niz edukativnih projekata i radionica za djecu koje će popratiti brojna stručna predavanja s ciljem da djeca aktivno sudjeluju u stjecanju i povezivanju znanja iz biologije i općenito prirode. Edukativni izazovi i projekti koji ih očekuju u Aquatici omogućit će im da stečena znanja dobivena iz raznih predmeta primjene i usavrše.

Aquatika – slatkovodni akvarij osim što je tematski vezan za riječnu floru i faunu, a geografski smješten u gradu Karlovcu, gradu na četiri rijeke te u neposrednoj blizini slapa rijeke Korane, može se osim s aspekta biologije i geografije obrađivati i kroz druge vidove kao što je likovna kultura, povijest, fizika, matematika, tehnička kultura…

akvarij-4

Ovdje će djeca svašta moći saznati i naučiti. Da štuka ima čak 700 zuba, da som može narasti i do 5 metara, te kako izgleda ilirski klen, a to su samo neki od korisnih podataka koje će i djeca i roditelji saznati tijekom posjeta akvariju.

Ne propustite razgled ove atrakcije u koju ćete se poželjeti vratiti ponovno.

Uz dopuštenje: Briefing (svo fotografije)