Božićne dekoracije koje možete izrađivati sa svojom djecom

Ove jednostavne i zabavne božićne dekoracije iz kućne radinosti možete izrađivati sa svojima najmanjima. Pomoći će ne samo razvijanju djetetove kreativnosti, nego i zbližavanju svih članova obitelji u tom šarolikom okruženju.

Trebat će vam tek nešto od materijala za izrađivanje ovih mini projekata, a većinu toga vjerojatno već imate kod kuće.
Vjerujemo da su vaši mališani puni ideja i da će svaka od njihovih prvih rukotvorina oduševiti kao jedinstveni božićni ukras ili poklon za najmilije.

sarene-kuglice

Šarene kuglice

Želite li dodati boje svojoj jelki, ove su kuglice savršene za vas. Dodat će svježinu vašim dekoracijama i kuglicama, a djeca će se zabavljati birajući najzanimljivije punjenje.

Vrlo je jednostavno; nabavite željeni broj plastičnih praznih kuglica (koje su dostupne u trgovinama za rukotvorine i vrlo su povoljne) te željena punjenja: trakice, ostatke ukrasnog papira, plišane kuglice, šljokice, mekanu žicu u boji i slično.

pokloni-online

Božićne čestitke

Nema ništa toplijeg za srce od božićnih čestitki vaših najmilijih. Pošaljite im ove papirnate slatkiše koji će zasigurno dugo biti čuvani u sjećanje na ovaj poseban Božić kada su nastali.

Trebat će vam samo hamer papir u nekoliko boja i okrugle naljepnice, koje se mogu pronaći i u trgovinama s uredskom opremom. Iscrtajte olovkom oblik jelke, može biti jednostavni trokut s deblom ili možete iscrtati i grane. Polijepite okrugle naljepnice kao kuglice po jelki i dajte djeci da nešto napišu na poleđini pa pošaljite ili podijelite na božićnoj večeri.

Ukrasi za salvete

Neka vam djeca pomognu oko postavljanja stola. Smotajte pamučnu salvetu u valjak, zavežite ju nekom trakom (idealno bi bilo satenskom) i zalijepite odozgora gotove mašne od sjajnih traka s ljepljivom poleđinom.

Adventski kalendar

adventski-kalendar
Dvadeset i pet kutijica jednake veličine zamotajte u ostatke ukrasnog papira, napišite brojeve po njima i pa kasnije napunite nekim iznenađenjem za svoje dijete. To može biti slatkiš ili igračkica, a svaki dan otvorite po jednu kutijicu, koje možete složiti u piramidu, kocku ili neki drugi oblik. Tako će vašem će djetetu cijeli prosinac djelovati čarobno i nagradit će se za svu pomoć koje vam je pružilo kod zamotavanja i biranja uzoraka.

Unikatni pokloni

pokloni-zamatanje
Ako želite da vam djeca pomognu oko zamotavanja darova, dajte im da lijepe papirnate ukrase od hamer papira. Iscrtajte oblik žarulja na hamer papir u nekoliko boja, izrežite pa donji dio papirnate žaruljice nalijepite na špagu kojom ste omotali sredinu zamotanog poklona. Neka dijete napiše Na jednu od žaruljica ime osobe kojoj je poklon namijenjen.

Veseli snjegovići

veseli-snjegovic
Imate li vi ili netko od baka teglice za cvijeće koje im više ne trebaju, iskoristite ih za preobrazbu u vesele snjegoviće koji će se odlično složiti uz jelku.
Nanesite bijelu akrilnu boju kao podlogu po cijeloj vanjskoj površini teglice uključujući i dno. Ostavite da se osuši pa drugim akrilnim bojama oslikajte oči, usta, rumene obraščiće i nos. Dajte vašem djetetu da oslika kojeg snjegovića. Poigrajte se izrazima lica, bojama, pjegicama i slično.
Zatim od starih čarapa ili rukavica izradite kapice, ili svojim snjegovićima napravite grijače za uši od plišanih loptica i savitljive mekane žice.