Kreativni načini zamatanja poklona za djecu

Kada su pokloni u pitanju, vjerojatno ste se našli u situaciji u kojoj ste satima birali najbolji poklon za svoje prijatelje ili voljene osobe. Međutim, koliko vam se puta dogodilo da ste tako pomno izabran poklon u zadnji čas zamotali u neki bezvezni ukrasni papir kojeg ste taj čas imali pri ruci i pomalo narušili cjelokupan dojam?

Ne zaboravite kako ukrasni papir u istoj mjeri kao i poklon naglašava koliko vam je stalo do nekoga. Ono što vam zaista treba jest malo vremena, dobra volja i nekoliko izvedivih ideja. Za zabavnije provođenje vremena, u cijeli proces uključite svoje male pomagače.

pokloni-1

Razmislite o efektu kojeg želite postići

Kreativno i drugačije zamatanje poklona može sezati od skupljih folija do najobičnijeg novinskog papira, ali i svega između te dvije krajnosti. Možete zato razmisliti o temi ili bojama koje želite koristiti. Možda će ukrasni papir s likom snješka kojeg ste položili ispod drvca previše odudarati od elegantnog papira s minimalističkim elementima.

Također, ako ste za djecu odlučili koristiti papir s isključivo dječjim dizajnom, koristite ga i za ostale dječje poklone jer će tako djeca bez razmišljanja znati koji pokloni su rezervirani posebno za njih i s veseljem ih otvarati na božićno jutro.

pokloni-2

Kako izraditi vlastiti ukrasni papir

> Dajte djeci običan papir da ga dekoriraju koristeći se spužvama koje ste zajedno prethodno izrezali u željeni oblik i dali im da ih umoče u šarene boje (tempere, vodene boje). Možete na njega nalijepiti kojekakve markice ili izraditi vlastite pečate od krumpira. Ovo može ispasti elegantno ili potpuno blesavo, ovisno o preferencijama.
> Za kreiranje posebno oslikanog papira možete izraditi željenu šablonu s određenim motivom, prisloniti ga na papir te sve skupa poprskati sprejom u željenoj boji.
> Ništa manje zanimljiva može biti tehnika kojom ćete izrezati okvir neke stare čestitke, u njega umetnuti fotografiju osobe kojoj poklanjate poklon i nalijepiti je na ukrasni papir.
> Svi ljubitelji prirodnog i rustikalnog stila mogu nabaviti poveći škarnicl i zavezati ga običnom, ali vrlo lijepom rafijom.

pokloni-3

Ne zaboravite na ukrasne vrećice i kutijice

Malene darove možete zamotati u vrećice od svile, baršuna, jute, platna, organze ili tila. Možete naravno, od tkanine po želji izraditi vlastitu ukrasnu vrećicu. Na ovaj način sam omot postaje dio poklona umjesto običnog omota koji će sutradan završiti u košu za smeće.

Dekorativne kutijice još su jedan od neobičnih načina darivanja. Neke su same po sebi zanimljive i ne trebaju dodatke, a druge možete ukrasiti jestivim bombonima, borovim grančicama ili suhim cvijećem. Možete ih ukrasiti tehnikom dekupaža, odnosno ukrasnim salvetama.

pokloni-4

Neka mašta radi svašta

Zašto ne biste poklonili tematski poklon, odnosno poklon kojeg ćete zamotati u nešto što pomalo otkriva o čemu se „unutra“ zapravo radi.
> Za vaše omiljene obiteljske kuhare, možete „kuharicu“ zamotati u lijepu kuhinjsku krpu.
> Ljubitelje vrtlarenja možete iznenaditi tako što ćete u ukrasnu vazu staviti par vrtlarskih rukavica ili neki njima potreban alat.
> Putoholičarima će se svidjeti knjiga o putovanjima omotana u kartu svijeta na kojoj je istaknuto mjesto njihove sljedeće avanture.
> Uvijek zaposlene mame sigurno će se razveseliti ako u kvalitetnu novu tavu koju ste im (napokon) kupili sakupite sastojke za omiljeno obiteljsko jelo i sve zavežete uočljivom ukrasnom vrpcom.
> Tinejdžerice ćete oduševiti ako im lak za nokte, sjajilo ili parfem zamotate u mekani kućni ogrtač.