Dekoracije za Uskrs čine dom još toplijim

Uskrs nam je sve bliže a s njime i pripreme za što ljepše ukrašeni dom. Uz hranu uskršnje dekoracije upotpunjuju toplinu doma, a trebaju biti što veselije i šarenije, jer to i je znak Uskrsa.

Uskrsne dekoracije možete napraviti i sami i time svome domu dati jednu osobnu notu u kojoj će uživati svi ukućani.
U nastavku vam donosimo neke od primjera koji vam ovog Uskrsa mogu dom učiniti veselijim i šarenijim.

dekoracije-uskrs-1

Košarice od papira

Košarice od papira vam mogu poslužiti kao dekoracija u koju ćete staviti pisanice.
Potreban vam je krep papir u boji, kantica koju ćete obući u krep papir i silikonski pištolj.

Kanticu izvana prekrite krep papirom a zatim ju obložite i iznutra. Unutrašnjost kantice obložite tako da ostavite rubove papira da vire oko 4 centimetara.

Zatim te rubove rastegnite prstima kako bi dobili valoviti ukrasni rub. Košaricu napunite željenim predmetima i za kraj upotrijebite maštu i dekorirajte ih onako kako vam se najviše sviđa.

dekoracije-uskrs-2

Uskršnji buketići

Ukrasite svoj dom šarenim buketićima koje ćete postaviti po cijelom domu. Buketiće slažite u bilo koje posude, od šalica, svijećnjaka…
Ne moraju biti klasične vaze. Napravite nešto drugačije!

Tulipani kao pisanice

Umjesto uskršnjih jaja stol ukrasite proljetnim tulipanima. U malu posudicu stavite cvjećarsku spužvu koju upiknite još neotvorene tulipane jajolikog izgleda. Vaš uskršnji stol izgledat će jedinstveno.

dekoracije-uskrs-3

Jaja kao vaze

Prazne ljuske od jaja prepolovite po pola, pa u svaku polovice ulite malo vode i stavite šareno sitno cvijeće. Stol će vam izgledati božanstveno.

Šareni vijenac

Skupite malo ljepše šibe, nabavite uskrsne pisanice i silikonski pištolj. Šibe oblikujte u vijenac, pa ih obucite u lijepu tkaninu.

Tkaninom ćete prekriti nedostatke. Pomoću pištolja sa silikonom zalijepite pisanice na tkaninu. Vijenac objesite na vrata ili stavite kao glavni detalj uskršnjeg stola.

dekoracije-uskrs-4

Ideja je mnogo, a s niti jednom nećete pogriješiti jer je za Uskrs sve dopušteno, samo da je što šarenije i veselije. Pustite mašti na volju i ovoga Uskrsa svom domu dajte jednu sasvim drugačiju notu.

dekoracije-uskrs-5