Muzej video igrica

Gdje su nestale igre koje su ispunile naša djetinjstva? Odgovor na to pitanje ne znamo, ali znamo gdje su sačuvani svi primjerci prvih igara, koje smo željno isčekivali kao djeca.

Ako putujete u Rim i želite pogledati nešto novo, a da nisu ruševine drevnog Rimskog carstva, Vatikan ili Trevi fontana, već nešto neobično predlažemo vam muzej video igrica.

Ovoga puta govorimo o muzeju Vigamus, muzeju video igara u Rimu. Da dobro ste pročitali, muzej o videoigrama, i to jedan od najpopularnijih u svijetu.
Vigamus je otvoren 20. listopada 2012. godine s velikom uspjehom od samog otvorenja.

super

Nađete li se u talijanskom glavnom gradu Rimu posjetite ovaj jedinstveni muzej koji će promijeniti i preobraziti vašu rutinu na putovanju. Ako ste generacija koja je živjela kroz doba konzola ili čuvala novčić više kako bi igrala legendarne igre na strojevima u video igraonicama, onda smo uvjereni da ćete zaista uživati u muzeju Vigamus koji će vas odvesti u ne tako davnu prošlost. Zanimljivo je pronaći i prvi legendarni Nitendo Game Boy koji je bio među prvim prijenosnim konzolama te računalo Commodore 64.

Među zanimljivostima koje se mogu pronaći na ovom jedinstvenom mjestu je više od 150 različitih igraćih aparata. Razgled je organiziran kronološkim slijedom kako bi se mogao doživjeti vremenski slijed razvoja igrica tijekom godina.
Ideja ovog muzeja je da se istakne određene vrijednosti i zanimljivosti koje su se razvile i bile prihvaćene u određenom razdoblju, a svoj život nastavile su i dalje.

Industrija video igara danas je življa nego ikada. Svjetski proizvođači video igara borese kako bi bile prve u prodaji, igre postaju sve realnije, a potrošači sve zahtjevniji.

konzola

Ulaz u ovaj muzej košta 8 Eura, a djeca mlađa od pet godina mogu ući besplatno. Postoji mogućnost prolaska kroz eksponate i uz pomoć mnogobrojnih vodiča. Muzej je otvoren od 11:00-16:00 sati od utorka do nedjelje, a zatvoren je ponedjeljkom.

Više o muzeju na stranicama : Vgmuseum

Tekst: Azra Terzić