Proljetne alergije spriječite ili ublažite prirodnim putem

Proljeće nam je došlo, priroda se budi, ptice su propjevale, a alergija vreba na svakom uglu.
Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba, ali kod se pojavi šmrcanje, kihanje, curenje nosa, ili kad nas svrbe vas oči, svi alergičari znaju da je vrijeme za još jedno proljeće uz alergiju.

Postotak sićušnih peludnih zrnca koje biljke ispuštaju u zrak u posljednje vrijeme je u porastu zbog klimatskih promjena, te efekta staklenika koje rezultiraju povećanjem alergogenog peluda.

Kada pelud dospije u organizam alergične osobe, imunitet se počinje aktivirati, antitijela napadaju alergene i pri tome se histamin u krvi počinje aktivirati koji dovodi do nastanka svih pojava proljetnih alergija, suzenje očiju, curenje iz nosa, kihanje, svrbež i kožne reakcije, crvenilo…

Za sve bolesti postoji lijek, tako i za alergije

Umjesto da se bavite uklanjanjem posljedica, posvetite se uzrocima. Uz male promijene uživajte i vi zdravo i sretno u svim čarima ovog prekrasnog godišnjeg doba.

Poboljšajte oslabljen imunitet

Važnost vitamina C manje više poznata je svima, ali u vrijeme proljetnih alergija on je vaš moćan saveznik podizanja imuniteta. Ne zaboravite češnjak kao najbolji čovjekov saveznik jer doprinosi čišćenju tijela, a smatra ga se i prirodnim antibiotikom.

Retoksikacije organizam

Najbolje čišćenje tijela od toksina, koji dodatno oslabljuju organizam, je jednodnevni post ili mućkanje uljem.
Mućkanje ulja u ustima metodom je koja potiče iz tradicionalne Indijske medicine zvane Ayurveda, a stara je preko 5000 godina.
Mućkanje sa suncokretovim nerafiniranim uljem
Mučkanje uljem je dobro provoditi ujutro natašte, tako što se jedna jušna žlica suncokretovog nerafiniranog ulja u ustima polako mućka, u trajanju od 15 – 20 minuta.

Kada ispljunute tekućinu, usta isperite vodom, te operite zube. Ova drevna metoda izvlači toksine iz cijelog tijela.

Naučite ispravno disati

Jer da bi svaka stanica bila zdrava i mlada potreban joj je kisik. A danas smo zaboravili pravilno disati, te prsnim disanjem koristimo samo 30-40% plućnog kapaciteta, te ne unosimo dovoljno kisika u organizam.
OVDJE saznajte kako “prodisati” Disanje: savladajte tehniku disanja koja doprinosi zdravlju

Retoksicirajte jetru

Oslobodite jetru od toksina uz pomoć kurkume, začina zlatne boje, koji sadrži kurkumin za antiupalno djelovanje.
OVDJE saznajte kojih je to Top 7 biljaka za žene u koje se svakako ubraja moćna kurkuma.

Izvor: Wish.hr