Zubići vašeg djeteta – međuobroci

Međuobroci koji neće nauditi zubima vašeg djeteta.

Međuobroci od povrća

Jednako kao i voće, operite, ogulite i očistite koliko je potrebno. Malena djeca vole umakati sirovo povrće u umak, a lijepo složeni prutići od raznovrsnog povrća izvrsni su za dijete kojem izbijaju zubi. Iskušajte neke od jednostavnih, ali veoma ukusnih umaka čiji recepti slijede. Sjetite se i stvari kao što su Hummus – napravljen od slanutka, a može se kupiti u većini supermarketa – ili mekani sir pomiješan s malo kiselog vrhnja, vlasca i začina, to čini veoma ukusan kremasti umak.

Mrkva i kupus, naribani ili nasjeckani, pomiješani s malo majoneze i grožđica, čine jednostavan i hranjiv međuobrok poslužen na listovima zelene salate.

Međuobrok povrće

Međuobroci od sira

Sir je idealan međuobrok za malenu djecu. Pokušajte izrezati različite oblike od kriške sira. Edam, Gruyère i ementaler osobito su omiljeni kod većine djece. Sirevi za mazanje ili posebno zamotani trokuti sira također su izvrsni.

Bijeli mekani sir također je popularan, sam za sebe ili pomiješan s nečim kao što je nasjeckani ananas. Također možete oblikovati kuglicu od sira uz nju staviti kuglicu od naribane jabuke pomiješane s grožđicama te ih okružiti nasjeckanim miješanim voćem. To je hranjiv i veoma ukusan međuobrok.

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Annabel Karmel: Priručnik za planiranje obroka: Kuharica za bebe i djecu
Fotografija: Dominic Rivard