Savršeni obiteljski dan: vodič za nezaboravan piknik s djecom

Planiranje obiteljskog piknika s djecom može biti isto tako zabavno kao i sam piknik.

Prvi korak je odabir savršenog datuma. Najčešće, vikendi dolaze kao prirodni izbor jer su slobodni od školskih i poslovnih obaveza, ali ne zaboravite provjeriti i vremensku prognozu da ne biste slučajno naletjeli na kišu.

Kad odredite idealan dan, vrijeme je za slanje pozivnica. Možete poslati digitalne pozivnice ili jednostavno obavijestiti obitelj putem grupnog chat-a. Bit će to prilika za sve da se opuste i uživaju u prirodi, hrani i dobrom društvu. Ne zaboravite uskladiti tko što donosi, kako biste izbjegli da svi donesu čips, a zaborave na sendviče! Sa dobrim planiranjem, vaš obiteljski piknik bit će pun pogodak.

Pakiranje za piknik

Pripremite jednostavne i praktične obroke kao što su sendviči, voće, povrće u štapićima i lagane salate. Ne zaboravite na vodu i sokove za djecu.

OVDJE pronađite recepte za piknik

Dobrobiti patlidžana uz recept za zdravi hrskavi čips

OVDJE vas čekaju još tri top recepta za piknik koje će obožavati djeca i cijela obitelj

Piknik ideje koje će oduševiti djecu – veseli i zdravi recepti za mališane

Ponesite svakako dekice za sjedenje i ležanje, ako imate pokoji jastučić za veću udobnost, stolnjake i i sjedalice za udobnije uživanje u hrani, piću i čavrljanju.
Ne zaboravite na sunčane naočale, kape i kremu za sunčanje te antialergijske lijekove i sprej protiv insekata.
Ponesite prijenosni zvučnik s playlistom koja će odgovarati atmosferi piknika.

Zabava s djecom na pikniku

Učenje kroz igru! Iskoristite priliku da djeci pokažete kako se ponašati u prirodi, što smiju a što ne smiju dirati, i kako poštovati okoliš.
Igre poput frizbija, lopte i društvenih igara čine piknik svakako zabavnijim za djecu. :)

organizacija piknika picknipc s djecom

IZDVOJENO
Prva pomoć: Uvijek ponesite kutiju prve pomoći za neočekivane sitne ozljede koja uključuju flastere, antiseptike, i lijekove za ublažavanje uobičajenih problema poput trbušnih tegoba ili alergijskih reakcija.
Čišćenje: Ponesite vrećice za smeće kako biste očistili prostor nakon piknika, poštivajući prirodu.

Što ponijeti na piknik kada idu djeca

> Ponesite zdrave snackove koji su popularni među djecom, poput rezanih jabuka, grožđa, mrkve, ili malih sendviča. Izbjegavajte tešku i začinjenu hranu koja može izazvati želučane probleme.

> Za piće osim vode, ponesite i prirodne sokove ili razrijeđene napitke koji su prikladni za djecu. Izbjegavajte gazirana i previše slatka pića.

> Ne zaboravite da se djeca lako zaprljaju ili smoče, stoga je korisno imati dodatne majice, hlače ili pelene, ovisno o dobi djeteta.

> Ponesite igračke koje su sigurne za vanjsko korištenje, poput lopatica i kantica za pijesak, lopti, i igračaka koje lete.

> Nanesite kremu za sunčanje s visokim SPF faktorom na kožu djece prije dolaska na piknik i redovito obnavljajte zaštitu, posebno ako djeca ulaze u vodu.

> Koristite dječje repelente koji su sigurni i učinkoviti protiv komaraca i drugih insekata.

Idete li s djecom na piknik na plaži, ponesite prsluke, rukavice ili druge plivačke pomagala kako bi djeca sigurno uživala u vodi.

Nikad ne zaboravite na nadzor djece

Budite u blizini – djeca zahtijevaju stalnu pažnju, posebno na mjestima poput plaža ili velikih parkova. Odrasla osoba bi uvijek trebala biti u blizini kako bi nadgledala igru i spriječila moguće nezgode.

Uzimajući u obzir ove dodatne mjere opreza, možete osigurati da će piknik za cijelu obitelj biti siguran, zabavan i ugodan za djecu svih uzrasta. Pripazite na njihove potrebe i pripremite se unaprijed kako biste izbjegli uobičajene probleme i nezgode.

Planiranje i priprema ključni su za uspješan obiteljski piknik u prirodi. Odabir pravog mjesta, kao što su nacionalni parkovi, gradski parkovi ili plaže, te dobra organizacija osiguravaju da će vaš obiteljski piknik biti ugodan i zabavan. Uživajte u lijepom danu na otovrenom, jedite sezonsku i dobru hranu, igrajte se i stvarajte lijepe uspomene sa svojim najmilijima.

Tekst: Vanja Marić