5 super moći novih mama

Od kada sam postala majka doživjela sam potpunu promjenu prioriteta koji otprilike zvuči kao “Prvo dijete a onda sve ostalo”.

Najnevjerojatnija stvar u roditeljstvu je što sam nakon prvih tjedana majčinstva počela uviđati svoje super moći za koje nisam ni znala da postoje … tako da sam odlučila sastaviti popis pet stvari koje sam shvatila o sebi tijekom prvih par mjeseci od kada sam kod kuće sa svojom kćerkom Anabelom.

1. Radim sve s jednom rukom

Moja kćer Anabela jako voli biti nošena cijelo vrijeme čak i kada moram ići na toalet. Većinu svog vremena provodim noseći ju u nosiljci ili na rukama s leđima pogrbljenim unatrag.

To već toliko dugo radim da čak i kada moj partner drži Anabelu ponekad znam učiniti svoj “obrnuti Quasimodo” hod u obavljanju dnevnih rutinskih zadataka. Budući da nosim Anabelu skoro cijeli dan, obično imam jednu ruku slobodnu da kuham, operem rublje i radim, da čak i ovo tipkam s jednom rukom.

2. Čitanje misli

Strpljenje je vrlina osim ako ne poludite u tom procesu. :) obično kažu da su djetetove potrebe jednostavne. Dječje rutina je uglavnom jesti, spavati, kakati, ponovi sve isponova … jednostavno zar ne? Međutim to je pogrešno!

Možete se pobrinuti za sve gore navedene aktivnosti međutim bebe mogu plakati, plakati, plakati i plakati dan i noć. Jednostavno se morate naučiti čitati bebine misli i uvidjeti što nije u redu iako je sve od gore navedenog ispunjenog … možda vaša beba treba samo podrignuti ili se postaviti poziciju za spavanje pod kutem od 45 stupnjeva. Ali ne brinite … naučit ćete čitati bebine misli vrlo brzo … obično samo par minuta prije nego što postanete apsolutno poludite.

dojenje

3. Preživljavanje bez hrane ili sna

Pošto moje dijete zahtjeva da bude nošeno, inače poplavi do siline plakanja, prvih nekoliko tjedana sam čekala da zaspi kako bih mogla otići na toalet i jesti. Inače tijekom dana nije puno spavala tako da bih jela tek oko 19 sati. Sada, kada sam se prilagodila jedem preko nje i kada moram na toalet nosim je u nosiljci.

Budući da je imala kolike u prva četiri tjedna nikada nije spava više od sat i pol ili dva u komadu a ja sam u međuvremenu provjeravala da li uopće diše tako da skoro nisam uopće niti spavala.

4. Spavanje s otvorenim očima ponekad i stojećki

Bez obzira da li Anabela spava ili ne iako sam nabavila dječji monitor svakih dvadesetak minuta bez ikakvog posebno razloga provjerim da li diše. Neki dan sam čekajući u redu u Starbucksu malo odrijemala a da nitko to nije primijetio.

5. Višenamjenska mašina

Kada trebam smiriti svoju bebu po potrebi mogu smisliti nasumičnu pjesmu uz bilo koji ritam s prilično glatkim plesnim pokretima koje često uključuju ljuljanje lijevo desno ili sa strane sve to dok kuham ručak ili slažem rublje.

Ne mogu niti zamisliti sve super moći koje imaju majke s dvoje i troje djece!
Koje su vaše super moći? :)

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk