Što spremiti za odlazak u rodilište?

Nekoliko mjeseci prije poroda doktor će vam dati popis što bi trebali spakirati u bolničku torbu za bebu i sebe. U ovom videu podijelit ću s vama što sam spakirala u svoju torbu za rodilište i za za moju djevojčicu Anabelu koja se treba roditi.

U nastavku teksta možete vidjeti popis stvari koje sam dobila od svog doktora i par dodatnih stvari koje sam sama zapakirala kao i preporuke gdje možete kupiti stvari za svoju bebu koja će tek doći na svijet.

firenze

Dječja torba za rodilište

Svu buduću odjeću za bebu operite sa specijalnim deterdžentom za dječju odjeću, nema više potrebe za glačanjem, kao i odjeću vas i vašeg partnera. Vaš popis stvari koji ćete ponijeti u bolnicu se može razlikovati u ovisnosti u kojoj ste zemlji ili o kvaliteti klinike ili bolnice u kojoj ćete roditi. Na primjer, ja ću se poroditi u privatnoj bolnici gdje su pelene, kreme i slične stvari osigurane od strane bolnice za bebe i majku. Zato je najbolje unaprijed pitati bolničko osoblje što možete očekivati od potrepština.

Vrsta odjeće i pokrivača koje ćete ponijeti za bebu također ovisi o dobu godine i klimi u kojoj se nalazite. Beba treba biti na toplom ali ne treba ju previše utopliti.

Bebu ću rodit u Španjolskoj i to u proljeće, a ovo je popis stvari koje mi je moj doktor preporučio:
> 2 x dekica za povijanje
> 5 x pamučnih benkica
> 5 x cijeli komplet odjeće (bodić, čarape i pamučna kapa)
> 3 x pamučna ručnika
> 1 x češalj i četku za kosu
> 1 x pamučna ili vunena deka
> 2 x pamučne rukavice (po želji)
> 10 x pelena za novorođenčad (po izboru)
> 1 x dječji losion i pjena za kupanje (po izboru)

Zašto brand Paca pod torba za pelene
Budući da sam jako izbirljiva oko torbica koje nosim bila sam uplašena tražeći torbe za pelene. Konačno moja dobra prijateljica mi je preporučila Paca Pod brand koja ima prekrasan izbor pametno dizajniranih, svestranih i lijepih torbi. Odabrala sam Firenze kožnu torbu za koju sam sigurna kako ću ju nositi puno godina jer osim što će mi poslužiti kao torba za pelene moći ću ju nositi i kasnije.

firenze-detail

Nadam se kako vam je ovaj članak i video pomogao oko planiranja što staviti u dječju torbu za rodilište. Javi te mi ako imate više prijedloga, voljela bih pročitati vaše komentare.

Također ću u sljedećim danima sastaviti članak o tome što spakirati u torbu za trudnice/majke.

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk