Kako biti majka i imati vremena za prijatelje

Uloga majke mijenja život žene iz temelja. Nitko ne može ni sanjati što će se sve u životu promijeniti od trenutka kada dobije dijete. Od svih promjena koje se dolaskom djeteta u životu događaju, jedna je sigurna, a to je drugačiji odnos sa prijateljima.
Za početka je važno da žena koja je postala majka prihvati promjene koje su se dogodile. Zbog nove uloge u životu žene prijateljstva znaju itekako patiti. No do toga ne mora doći ako se obje strane malo više potrude.

Na prijatelju je da shvati promjene koje vam se događaju te da bude tu kada vam je potreban, a na vama je da što više pokušate održati kontakte.

Prijatelji koji nemaju djecu imaju potpuno različit život od vas, ali to ne smije biti smetnja druženju bez obzira na različit stil života. Ono što vas veže je prijateljska ljubav.

mama-prijateljstvo-1

Za uspješno prijateljstvo potrebno je ulagati puno truda i volje. Zato nemojte očekivati da će se sastanci dogoditi spontano, posebno ako vam se životi u potpunosti razlikuju.

Sastanke isplanirajte i dogovorite te jedan termin u tjednu rezervirajte samo za vaše prijatelje. Samo na taj način je moguće održati prijateljstvo.

Koliko god vam to prije bilo nezamislivo, vaš život će se u trenutku kada postane majka u potpunosti promijeniti. Novonastale situacije su u počecima uvijek teške, ali nisu neprolazne te se uz malo truda i podrške sve može riješiti.
Važno je da sa svojim prijateljima razgovarate te da održavate kontakte, makar i telefonski! Prijateljstvo je važno, a posebno je potrebno osobama koje se poput vas nalaze u novonastaloj situaciji.

Bez obzira što se postali majka i što vam je dijete na prvom mjestu, ne smijete zaboraviti na ljude oko sebe. Nakon što se uspostavi ritam bebe i vas, moći ćete početi razmišljati o uključivanju prijatelja u svoj život, na način koji će odgovarati i vama i njima. Jer što je život bez prijatelja?