Prirodne maske prema tipu kože iz vaše kuhinje

Najzdraviji i najjeftiniji tretmani za njegu lica su oni prirodni, koje možete sami napraviti u svojoj kuhinji. Prirodna kozmetika napravljena od sastojaka iz vaše kuhinje je ujedno i najzdravija zato što se svi ti sastojci mogu konzumirati, a čim se mogu konzumirati znači da su potpuno zdravi i bez štetnih kemikalija, što je za vašu kožu najbolje rješenje.

Maska za lice hrani kožu i vraća joj elastičnost i prirodi sjaj, a prije nanošenja maske lice morate u dobro očistiti, kako bi maska u potpunosti mogla djelovati.

Nakon čišćenja lica na lice nanesite masku koju ostavite da djeluje barem petnaest minuta, pa ju potom isperite mlakom vodom. Lice osušite laganim tapkanjem ručnika, pa na kožu nanesite hidratantnu kremu. U nastavku vam donosimo nekoliko maski za lice.

Masna koža

Masnoj koži lica najbolje će odgovarati maska od meda i soka limuna.

Iscijedite sok od pola limuna, pa ga promiješajte s tri žličice meda. Dobivenu masku stavite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta, nakon čega lice isperite toplom vodom.

Osjetljiva koža

Osjetljiva koža zahtijeva posebnu njegu!

Kako bi ju u potpunosti nahranili napravite masku od kruške, meda i zobi. Masku napravite tako da zgnječite pola kruške, dodate joj žlicu meda i po potrebi malo zobi, kako bi maska dobila na gustoći. Nakon 15 minuta masku uklonite s lica uz pomoć tople vode.

prirodna maska za lice

Suha koža

Suhoj koži lica pomoći će maska od banane i maslinovog ulja!

Pomiješajte žlicu maslinovog ulja s usitnjenom bananom, pa dobivenu smjesu nanesite na lice i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Ulje će vratiti život suhoj koži lica, a banana će ju dodatno hidratizirati i nahraniti.

Mješovita koža

Mješovita koža lica spada u kategoriju najzahtjevnije kože.

Njegovati ju možete uz pomoć banane, maslinovog ulja, breskve i badema.
Pomiješajte jednu zgnječenu bananu, jednu breskvu, jednu žlicu maslinovog ulja i malo mljevenih badema. Dobivenu masku nanesite na lice i nakon 15 minuta uklonite toplom vodom.

Prirodne maske za lice će blagotvorno djelovati na vašu kožu bez nuspojava, a ako ćete uz njih kombinirati dovoljno sati sna te zdravu prehranu, pozitivne rezultate ćete vidjeti vrlo brzo.

Izvor: Wish portal za kulturu življenja