Razni tipovi majki, svaka mama je mama na svoj način

Svakoj majci je potrebna prijateljica koja je majka. Samo majka može razumjeti majku, zbog čega ne čudi da se baš u majčinstvu rađaju najljepša prijateljstva. Druga majka je osoba s kojom uvijek možete podijeliti svoja iskustva i s kojom se možete paralelno družiti dok se druže vaša djeca.

U nastavku vam donosimo nekoliko tipova majki s kojima ćete se susretati na raznim mjestima, a neke od njih će vam sigurno postati prijateljice uz koje će vam život biti ispunjeniji.

Smirena

Smirenu mamu rijetko što može izbaciti iz takta. Pojava osipa na bebi, pad djeteta, apetit, ma nema te situacije koja ju može izbaciti iz takta. U svakoj situaciji ona ostaje sabrana i djeluje bez greške.

Imati takvu mamu za prijateljicu je od neprocjenjive važnosti jer će vas umiriti u svakom trenutku i bez problema će vas spustiti na zemlju kad god će za tim biti potrebe.

Sveznalica

Dok je riječ o odgoju uz mamu sveznalicu neće vam trebati internet, priručnik ili knjiga. Takva se mama informira o svemu što ima veze sa djetetom, pa ako joj vjerujete na riječ ona će vam pomoći da uštedite sate traženja odgovora na neko pitanje.

Ravnodušna

Takvoj mami tuđe mišljenje ništa ne predstavlja i ne muči ju grižnja savjesti. Ona zna da sve što radi, radi najbolje što može pa se navečer kada djeca zaspu ne zapituje da li je sve napravila onako kako treba i kako je najbolje za dijete.

Takva mama ima samopouzdanja u sebe i svoje postupke zbog čega je idealna prijateljica ako vam je potreban razgovor čija tema neće biti djeca. Mamu sa samopouzdanjem takve teme o djeci i ne zanimaju previše, ali o svim drugim temama za koje ima malo vremena će rado popričati.

Istomišljenica

Majka koja razmišlja baš kao i vi u svakom trenutku vrlo vjerojatno živi vrlo sličan život vašem. Takva će vas mama razumjeti u svakoj situaciji jer i ona sama prolazi kroz isto što i vi. Zbog nje ćete uspjeti u kritičnim situacijama sačuvati zdravi razum.

Mama s iskustvom

Samo ime govori da se radi o mami koja je sve što vi sada prolazite već prošla zbog čega će vas moći savjetovati u mnogim situacijama. Kada vam je potrebna pomoć oko donošenja nekih odluka, u ovakvu mamu ćete se uvijek moći pouzdati.

Direktna

Ovakvu mamu je dobro imati kao prijateljicu jer vas u ničemu neće lagati, kao što vam neće niti uljepšavati nijednu situaciju. Ona će vam točno reći što možete očekivati i kako stvari stoje. Takva će mama znati podnijeti kritiku na svoj račun, pa ako želite imati jedan u potpunosti iskren odnos, ova mama će vam biti pravi prijatelj.

Bez osuda

Mama koja nikoga ne osuđuje je dobra sa svima jer nema loše mišljenje o nikome i sve prihvaća onakvima kakvi jesu. Ne smatra da svi moraju odgajati na isti način, kao niti da je samo njen način ispravan ili obrnuto.

Ako uz sebe želite imati osobu koja vas prihvaća onakvu kakva jeste i koja vam neće oko ničega pametovati onda je takva mama savršena prijateljica za vas.