Knjige tjedna

Kako bi djetete što više razvijao vokabular i životna apstrakcija iznimno je važno to više djetetu čitati na glas ili mu dati da čita samo, a ovisno o dobi ili interesima. Zato vam donosimo tri najnovija vrlo zanimljiva naslova knjiga za djecu.

Laura i kletva Zmajskih kraljeva

Laura i kletvaLaurina fantastična avantura se nastavlja: u borbi s Crnim Vitezom Borboronom, koji je zatočio njezinog oca, mora poći u potragu za legendarnim zvjezdanim željezom.

Samo tada će se slomljeni mač Hellenglanz, nezamjenjivo oružje za obranu Dobra, moći ponovno iskovati.
Ali rijetki metal je u vlasništvu kraljeva zmajeva Aventerre. Oni već dugo vremena čuvaju dragocjeno blago sa strašnim prokletstvom. Naposljetku, ona uspijeva osloboditi svog oca.

Oboje vjeruju da su sigurni kad se odjednom pojavljuje dvoglavi zmaj Gurgulius i s neizmjernom mržnjom počinje divlju potragu za djevojkom.
Izvor: Veble

Micekovo neočekivano putovanje

Micekovo neocekivano putovanjeUpoznajte Miceka, inteligentna, slatka, ali i pomalo nestašna mačića. Njegovu razigranu svakodnevicu ispunjenu igrom, maženjem i slasnom hranom prekinut će jednoga dana dva neznanca u kući.

Zašto će Miceku pasti mrak na oči, na kakvo će putovanje krenuti i tko je bradonja? Doznajte u ovoj simpatičnoj slikovnici.
Izvor: Profil Knjiga

Jan Vjetroviti

Jan vjetrovitiSlikovnica Jan Vjetroviti bavi se problemom hiperaktivne djece koja su nevjerojatno kreativna i maštovita, a često i natprosječno inteligentna, ali nažalost imaju problema u školi. Dobar dio dana sanjare, ne mogu se fokusirati, imaju problema s pisanjem i čitanjem, zaboravljaju što su učila čim završi škola, ne znaju što je za zadaću…

I koliko god se trude, nemoguće im je održati pozornost kad je riječ o zadacima koji su im dosadni ili rutinski.
Jan Vjetroviti je priča o jednom takvom dječaku, čije misli su bile nemirne poput vjetra.
Izvor: Dječja Knjiga

Potraga za Vermeerom

Potraga za VermeeromKad je jedna knjiga spojila Petru i Caldera, 12-godišnjake iz istoga razreda, počeše se događati čudne stvari: naizgled nepovezani događaji su se uklapali, jedna čudna stara žena tražila je njihovo društvo, a nestalo je jedna Vermeerova slika od neprocjenjive vrijednosti.

Prije negoli su i postali toga svjesni, dvoje mladih našlo se u središtu umjetničkog skandala u kojem nitko – čak ni susjedi, roditelji, profesori – nije bio pošteđen sumnje.

Očaravajući roman za mlade i sve one manje mlade, roman koji je slagalica, umotan u tajanstvenost, prerušen u pustolovinu i isporučen kao umjetničko djelo. Na pomolu je svjetski uspjeh! Knjiga o kojoj se govori.
Izvor: Izvori

Mali anđeo

mali-andjeoSlikovnica za djecu koja priča o jednome malenome anđelu i njegovim nebeskim pustolovinama.
Izvor: Verbum

Piše: Wish.hr
Fotografija: Sunchild57 Photography