Savršena zabava za cijelu obitelj

Jedinstven doživljaj u utrobi vulkana moguće je doživjeti u susjednoj nam Sloveniji u Goričkoj regiji gdje je nekoć ovdje plamtio vulkan koji je konfigurirao i obilježio ovo veselo mjesto u kojem turisti uživaju u genijalnim doživljajima kroz koje ih vodi Oli krtica, znanstvenik i stručnjak za ovo područje.

vulkanija-5

Užitak je potpun uz 3D prikaz u dvorani koja pruža potpuni doživljaj područja nekadašnjeg Panonskog mora, raskošnog svemira, a krtica Oli vodi posjetitelje u prolasku kroz galaksije i zvjezdano nebo, uz zvukove vjetra, vode i sjedalica koje se gibaju u zajedničkoj šetnji na tlu zajedno s dinosaurima i srodnicima slonova koji hodočastili ovim krajevima prije 5 milijuna godina dočekavši bombardiranje meteorita koji su pristizali sa neba.

vulkanija

Kako je ovdje na Goričkom djelovao i strašni vulkan kroz samo grotlo vulkana prolazi se dizalom u koje se ulazi sa kacigama kako bi doživljaj bio potpun, a povratak je izniman u vlakiću koji simulira svaki pokret i djelovanje vulkana koji je ovdje stvarao geološke značajke Goričke regije.

vulkanija-3

Kroz igru i intenzivan sadržaj iskustvo kroz koje vodi krtica Oli zauvijek ostaju u sjećanju, a saznanja o prošlosti u kojoj su vladali vulkani postaje jasniji svakom djetetu, ali i odraslima.

Vulkanija Adventure Park savršeno je mjesto za cjelodnevni izlet u prirodi, jer je organiziran obilazak okoline u turističkom vlaku koji omogućava razgled kulturnih i povijesnih znamenitosti te potpuni doživljaj prirode ovog kraja.

vulkanija-6

Kako bi doživljaj bio potpun u Muzeju, koji je savršeno prilagođen djeci, moguće je vidjeti geološke značajke kraja, Olijevu kuhinju, stare obrte, ali centralno mjesto zauzimaju minerali koji su nijemi svjedoci našeg Sunčevog sistema od prije čak 4,6 milijuna godina. Specifičan mineral koji čini otopina Forsterite i Fayalita kraljica Kleopatra cijenila je više i od samog smaragda.

Provedite dan u Goričkom, gdje cijelu obitelj u središtu netaknute prirode čekaju zanimljive avanture za pamćenje …

Uz dopuštenje: MGM Media (sve fotografije)