Ako obožavate tortilje niste jedini! Evo zašto je ta tanka pogača toliko popularna

Otkrijte praktičnu i jednostavnu varijantu recepata s tortiljama, zdravog obroka iza kojeg neće ostati ni mrvica!

Ako ste pomislili da je tanka pogača napravljena od fino samljevenoga pšeničnoga brašna – danas najdostupnija varijanta tortilje – još prije nekoliko godina dosegnula svoju popularnost, trendovi kroz 2022. godinu dokazuju da tome ipak nije tako.

Wrap vege tortilje

Riječ je o idealnom obroku koji se u originalno kukuruznom sastavu već tisućama godina jede u Meksiku, a otkuda se ovaj trend zbog svoje praktičnosti te velikog raspona različitih okusa i osvježavajućih dodataka proširio na ostatak svijeta, a pritom su tortilje upisane u UNESCO-vu nematerijalnu svjetsku baštinu.

Kako je prava renesansa kuhanja od kuće nastala tijekom COVID pandemije mnogima dala priliku da otkriju svoje kulinarske talente, tako su nastali i brojni viralni gastro trendovi, od kojih su neki vezani upravo za ovaj meksički specijalitet, ukusnu tortilju.

tortilja s vocem dorucak

Novi način na koji se može jesti tortilja spravljena kod kuće – sličan načinu serviranja palačinke ali s razdvajanjem sastojaka između slojeva – zaludio je mnoge diljem svijeta, a gotovo podjednaku popularnost imale su slane i slatke varijante tortilja.

Jedan od trendova aktualan ove godine, a koji će se zasigurno nastaviti je plant-based prehrana, ona na biljnoj bazi bolja za zdravlje za koju je zanimanje ekstremno poraslo u nekoliko posljednjih godina.

Wrap mexican tortilja

Čak je i fleksitarijanska dijeta, koja je kombinacija vegetarijanske prehrane s povremenom konzumacijom mesa, prema ocjenama stručnjaka proglašena drugom najboljom dijetom na svijetu.

Wrap tuna_ Mlinar

Stoga je najveći hrvatski pekarski lanac nadopunio svoju paletu wrapova upravo samostalno povrtnom varijantom. Osim standardnog meksičkog, šunka-sir i tuna smotuljka bogatog povrćem odnedavno je u svim Mlinar poslovnicama dostupan i ‘Vege Wrap’.
Njihova ručno rađena tortilja bogata je namirnicama kojima niti jedan vegetarijanac neće moći odoljeti. U osvježavajuće ukusnoj kombinaciji sadrži hranjivi namaz od slanutka, crni grah, sezam i raznovrsno povrće. Dolazi u praktičnoj ambalaži, prerezana na pola kako bi odmah bila spremna za konzumaciju i to s uvrnutim rubovima kako hrana ne bi ispadala.
Stoga, uživajte kao nikada do sada – praktičnim i zdravijim obrocima pobrinite se za svoje zdravlje i uštedu vremena kako bi još bolje iskoristili sve dragocjene trenutke.