Prepustite se izradi odličnih tradicionalnih čajnih kolačića.
Odlični zalogaj uz čaj ili kavu i još uvijek nije izašao iz “mode”. Da, to su pravi čajni kolačići koje jednostavno obožavamo. Hrskavi su, topljivi u ustima, odličnog okusa i jedinstvene arome.
Stoga vam donosimo pravi domaći recept za čajne kolačiće.
Sastojci za recept:
25 dkg brašna
12 dkg maslaca
5 dkg šećera
1 žumance
1 jaje
1 bjelance
kristalni šećer
bademi, marmelada
kandirane trešnje
čokolada
umak – čokolada
kokos
žele
Priprema recepta:
Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i jajeta izmijesi se tijesto, razdijeli u pet dijelova i napravi se pet raznih čajnih kolačića.
Tijesto se razvalja, režu se razni oblici i stave peći. Neki od njih namažu se bjelancem, umoče u kristalni šećer i kosane oguljene bademe. Od drugog dijela tijesta naprave se kuglice, prstom se napravi udubina, umoče se u bjelance, šećer i bademe, te peku kod jake vatre.
Kad se ohlade, stave se u udubinu kandirana trešnja ili malo marmelade. U ovo tijesto umijesi se 3 dkg oguljenih, samljevenih badema, pa se prave mali valjčići ili roščići i peku. Kad su pečeni, umoče se vršci u umak-čokoladu ili se cijeli glaziraju.
Autorica: Azra Terzić