Gurmanska večera za velike i male

Svi smo s uzbuđenjem dočekali početak školske godine, a sad već slavimo prvi tjedan u školskim klupama pa predlažemo pravu malu obiteljsku zabavu uz gurmansku večeru s omiljenim palačinkama i Poli Paté Gourmet paštetom prepunom finih okusa.

A kad se spoje svima obožavane palačinke i pašteta rafiniranih okusa i začina, baš kakva je Paté Gourmet, onda se obiteljska večera pretvara u pravu veselje u kuhinji i rapsodiju okusa za stolom.

recept za gurmanske palacinke s pastetom

Ovaj će recept sa slanim palačinkama i Poli gurmanskom pilećom paštetom zasigurno postati omiljeni obrok kojeg će voljeti svi članovi obitelji, i veliki i mali :)
A kako bi atmosfera bila potpuna predlažemo da se zasuču rukavi i da svi skupa sudjeluju u izradi ove mirisne i nadasve ukusne večere.

Ovo će jelo i recept zasigurno postati jedno od vaših omiljenih pa ga slobodno podijelite i s prijateljima, a možete ih i pozvati na vašu malu proslavu, jer uvijek je slađe jesti u dobrom društvu, a moći ćete se pohvaliti i novim specijalitetom :)

Sastav za recept:

Slane palačinke
Poli Paté Gourmet pašteta – 2 pakiranja
Svježi zrnati sir – do 200 grama
Cherry rajčica
2 lista zelene salate

Priprema gurmanske večere s palačinkama i Poli Paté Gourmet paštetom

palacinke s pastetom gourmet pate poli

SLANE PALAČINKE – NAMIRNICE ZA 8 KOMADA
3 velika jaja, ako je moguće iz organskog uzgoja
125 g višenamjenskog brašna ili integralnog ako želite bogatiju teksturu i okus
250 ml mlijeka
maslac
veći prstohvat soli

PRIPREMA PALAČINKI
Jaja razbijte u dubljoj zdjeli, dodajte brašno, mlijeko i veći prstohvat soli pa sve dobro izmješajte, možete i mikserom sa spiralnim nastavkom. Ostavite tako promiješanu smjesu da se fino prožme, nekih 15 minuta.
U tavi rastopite maslac tako da pokrije dno i na njega ulijte, iz veće šeflje, tijesto koje ste napravili za vaše palačinke, razlijte smjesu cijelom površinom tave i pecite palačinku po palačinku, okrećući je na jednu i drugu stranu, 1 do 2 minute.

pate gourmet pasteta poli

POSTUPAK ZA IZRADU GURMANSKOG RECEPTA
U posudu stavite Poli Paté Gourmet paštetu, mali prstohvat soli, svježi zrnati sir (maksimalno do 200 grama, prema želji), cherry rajčice sitno nasjeckane, listove salate prethodno nasjeckane na tanke trakice i sve lijepo promiješajte.
Smjesu fino rasporedite na svježe pečene palačinke.

Dobar tek!