HiPP Bio kvaliteta za svijet vrijedan življenja

Održivost je tradicija.

Ono što smo započeli prije 50 godina s Bio uzgojem , primjenjujemo u svim područjima naše kompanije: odgovoran odnos prema okolišu i prirodnim resursima, međusobno poštivanje i najviša kvaliteta. To su osnovna načela razvoja HiPP kompanije i vrlo su usko povezana s HiPP brandom.
Održivom proizvodnjom proizvoda preuzeli smo odgovornost prema našoj djeci i okolišu u kom odrastaju. To je ono što predstavlja HiPP i što osobno jamčimo svojim imenom.

Poslovna filozofija HiPP-a

Hipp bio
Kao vodeći proizvođač dječje hrane, HiPP nosi posebnu odgovornost. Održivost u našem poslovanju je srce naše poslovne filozofije. Ovo objedinjuje naše dugotrajne poslovne aktivnosti , očuvanje prirodnih resursa i našeg okoliša, te društvena odgovornost i suživot.
Održivost je ravnoteža između tri dimenzije – ekologije, gospodarstva i društva. Svojom brigom prema okolišu, ulaganjem u društvo i ekonomiju osiguravamo budućnost i uspješan napredak sljedećim generacijama.

Stupovi održivosti u HiPP-u

Ekološki

Zaštita prirode, okoliša i klime:
Hipp bo
– očuvanje i oprezno korištenje prirodnih resursa
– smanjenje emisije CO2
– očuvanje plodnosti tla
– zaštita prirodne raznolikosti
– održavanje kulturnih i prirodnih prostora u izvornom obliku

Ekonomski

Održati gospodarstvo na stabilnoj osnovi:
– fer i etično ponašanje prema konkurenciji
– održive, dugoročne vrijednosti iznad su kratkotrajne, profitne vrijednosti
– dugoročni investicijski planovi

Socijalni

Izgraditi i očuvati društvo u kojem vladaju povjerenje i vjerodostojnost
Hipp bio
– uspostaviti povjerenje i vjerodostojnost
– uzoran socijalni i društveni angažman
– poticanje socijalne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti
– etično upravljanje poduzećem

Organski uzgoj

Temelj održivosti u HiPP-u

U potpunosti uvjeren u BIO uzgoj, Claus Hipp je počeo pretvarati obiteljsko gospodarstvo u Ehrensberger Hof kod Pfaffenhofena u gospodarstvo koje se bavi BIO uzgojem još davne 1956.

Hipp bio

Pionir organsko biološkog uzgoja
Paralelno sa počecima industrijske proizvodnje dojenačke hrane, Georg Hipp počeo je 1956. godine s uzgojem poljoprivrednih kultura prirodnim metodama, daleko od industrije i bez kemikalija.

Bio je oduševljen razmišljanjima Dr. Hansa Mülera, oca organsko biološke poljoprivrede, čiji je cilj bio: zdrava i ukusna dječja hrana iz biološkog uzgoja.

Hipp bio

Obiteljsko gospodarstvo u blizini Pfaffenhofena postalo je BIO gospodarstvo. Georgova djeca, Claus,Paulus i Georg preuzimaju vođenje obiteljskog posla i usavršavaju organsku poljoprivredu korak po korak.

Kao pionir organske poljoprivrede, Claus Hipp je proširio organsku poljoprivredu i na druge poljoprivrednike. Malo pomalo susjedna gospodarstva uviđaju dobre strane BIO uzgoja i postaju kooperanti HiPP-a. HiPP je danas najveći svjetski proizvođač kultura iz organsko biološkog uzgoja.


Tekst omogućio: HIPP
Više informacija možete pronaći na www.hipp.hr