Hipp organska kvaliteta za svijet vrijedan življenja

Najbolje iz prirode.
HiPP povrće
HiPP BIO povrće uzgaja se u skladu s prirodom, strogo je zabranjeno prskanje kemijskim ili sintetskim spojevima. Naši kooperanti jačaju kvalitetu biljaka i tla, upotrebom „prirodnih gnojiva“ i provedbom plodoreda.

Polje

Ptice i korisni insekti koriste se za kontrolu štetočina. Da bi ove korisne životinje potakli da rade svoj posao na HiPP-ovim poljima i livadama osiguravamo im uvijete za život sadnjom živica i cvijeća na rubovima polja, te gradnjom gnijezda i kućica. Na ovaj način održavamo sve ekološku ravnotežu. Zbog prirodnih metoda uzgoja prinos nam je nešto manji, ali takvim načinom proizvodnje brinemo za klimu i podzemne vode te dobivamo kvalitetniji proizvod.
HiPP špinat npr. ima vrlo nisku razinu nitrata što je vrlo važno kod proizvodnje dječje hrane.

Povrće

Bubamara

Zaštićeni prirodom

Voće za HiPP
Prema visokim BIO standardima, HiPP-ovo voće se strogo kontrolira već od cvjetanja pa sve do berbe. Mi koristimo samo blago voće koje je slabo kiselo. Kako bi voće imalo puni i prirodan okus ono sazrijeva duži vremenski period.

Maline

Kad god je to moguće, mi odmah prerađujemo voće.

Naše kruške dolaze iz voćnjaka koji se prostiru na velikoj livadi. Sorta kruške koju koristimo je vrlo rijetka i stara, te ima odličan okus.

HiPP ukusne BIO banane nabavljamo iz Costa Rice, s prostora koji se nalaze daleko od velikih plantaža tj. u središtu džungle na puno malih parcela.

Banana

HiPP s farmerima potpisuje dugogodišnje ugovore kako bi motivirao poljoprivrednike da ustraju u svom načinu rada i da zadrže svoj tradicionalni način uzgoja. Time doprinosimo očuvanju prirodnih staništa za biljke i životinje i štitimo biološku raznolikost.

Berba jabuka

Životinje se uzgajaju primjereno svojoj vrsti

Meso za HiPP
Bio meso za HiPP dolazi s farmi gdje se životinje uzgajaju u skladu s prirodnim zakonima, te se sve kontrolira i od strane HiPP-a. U prirodnom okruženju, životinje se dovoljno kreću na svježem zraku. Briga za dobrobit samih životinja pospješuje njihovu prirodnu otpornost i zdravlje. Tvari za tovljenje i hormoni su strogo zabranjeni. Naše životinje dobivaju samo prirodnu BIO hranu. I prije nego je bilo propisano zakonom HiPP je u potpunosti dokumentirao podrijetlo životinja. Na ovaj način možemo biti sigurni da se samo najbolje sirovine koriste u HiPP proizvodnji.

Pilići, purani, goveda i svinje uzgajaju se u skladu sa strogim smjernicama HiPP-a koji su puno stroži od EU zakona za BIO uzgoj. Pilići i purani mogu slobodno trčati, kopati i valjati se u prašini, te su hranjeni isključivo BIO hranom.

Njihovi kljunovi nisu podrezani. Životinje kontinuirano nadgledaju veterinari i unutarnje HiPP-ove kontrole.


Iz održivog ribarenja

Riba za HiPP
HiPP riba isključivo potječe iz održivog ribarenja , certificiranog od MSC-a (Vijeća za očuvanje mora), te BIO akvakulture. MSC garantira da je riba izlovljena u skladu sa ekološkim standardima, brine se o zaštiti ribljih rezervi, te ima postavljen vrlo učinkovit sustav upravljana.

Kako bi osigurali najbolju kvalitetu ribe, klimatski uvjeti se stalno analiziraju i prednost se daje ribi iz dubokih mora. HiPP se time suprotstavlja pretjeranom izlovu ribe iz oceana i brine se za očuvanje ribljih rezervi – tako da će naši mali potrošači današnjice imati dovoljno ribe i kad odrastu.

Riba

HiPP garantira da se samo najbolje iz prirode nalazi u HiPP staklenki, te da se istovremeno brine za okoliš. Dojenčad i mala djeca su vrlo osjetljivi i upravo zato je hrana iz ekološkog uzgoja za njih najbolji izbor. Naš BIO znak nalazi se na proizvodima koji su prošli strogu kontrolu.

HiPP je danas najveći prerađivač organsko- bioloških sirovina na svijetu.

pejzaž

Tekst omogućio: HIPP
Više informacija možete pronaći na www.hipp.hr