Došla nam je jesen, a s njom i kesteni. Fini, slatki i hranjivi.
Donosimo vam recept za okrepljujuću juhu od kestena.
Sastojci za recept
500 g kuhanog kestena
400 ml mesnog temeljca
200 ml bijelog vina
200 g vrhnja
Žlicu nasjeckanog peršina
1/4 bijelog kruha
1 luk
malo klinčića
1 režanj nasjeckanog češnjaka
sol i papar
Priprema recepta
Kruh ili baguetteu narežite na dugačke tanke trake te ga popržite u pećnici na 180 stupnjeva. Luk očistite i na njega nabodite klinčiće. Temeljac, kestene, luk, vino i češnja zakuhajte u posudi za kuhanje juhe. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri petnaestak minuta.
Nakon takvog kuhanja izvadite iz juhe luk i kestene te juhu promiksajte štapnom miješalicom. Umiješajte u tako pripremljenu juhu sol, papar, i vrhnje. kestene narežite na komade, kao i preprženi kruh na kockice. Zatim juhu raspodijelite u tanjure ili posudice za juhu te u svaku dodajte kockice kruha i komadiće kestena. Sve nježno pospite peršinom i poslužite.
Dobar tek!
Fotografija: Otto Phokus