Fine kašice za bebe od 5 do 7 mjeseci

Djeca nakon navršena četiri mjeseca života trebaju započeti s nadohranom. Ona mora biti primjerena njihovj dobi tako da su to obično mliječne kašice, kašice s voćem i povrćem.

Svakako treba razmisliti o tome koje su alergije i na koju hranu prisutne u obitelji te namirnicama treba pristupiti s oprezom.

Namirnice bi trebalo u nadohranu unositi postepeno, u malim količinama tako da svaku novu uvedemo jednom ili dva puta tjedno.

Također bi bilo dobro provjeriti gdje i od koga kupujete namirnice, možda čak i odlaskom na posjed proizvođača kako biste se uvjerili o uvjetima uzgoja.

kukuruzne pahuljice

Kašica za bebu od 5 mjeseci

Kašica od kukuruznih pahuljica
Pri kupovini ovih pahuljica treba provjeriti na ambalaži što sve sadrže i kako su tretirane. Najbolje je kupiti one iz bio organskog uzgoja.

Sastojci:
220 ml mlijeka
6 žlica kukuruznih pahuljica

Priprema:
Prvo pahuljice vrlo kratko prokuhajte u vodi. Uzavrijelim mlijekom prelijte kukuruzne pahuljice te ih ostavite da potpuno omekšaju. Tada ih malom pjenjačom dobro izmješajte dok ne dobijete finu glatku masu.

riza rizom kasica

Kašica za bebe od 6 mjeseci

Rižina kašica s mrkvicom

Sastojci:
2 jušne žlice riže
100 ml mlijeka
50 g mrkve
1 čajna žličica ulja

Priprema:
Mrkvu ogulite, dobro operite, sitno narežite i kuhajte dok ne omekani. Zatim u nju stavite rižu, prethodno dobro opranu, i skuhanu prema uputama na ambalaži. U rižu i mrkvu dodajte prokuhano mlijeko i ulje te promiješajte malom pjenjačom zajedno dok ne dobijete finu žitku masu.

brokula hrana povrce

Kašica za bebe od 7 mjeseci

Kašica s krumpirom i cvjetačom

Sastojci:
30 g krumpira
70 g cvjetače
2 žličice riže
50 ml mlijeka
1 žličica ulja

Priprema:
Nakon što ste krumpir ogulili i dobro oprali narežite ga na što sitnije kockice i kuhajte u vodi dok ne omekani. Cvjetaču operite i također što sitnije nasjeckajte te stavite u vodu s krumpirom koji je u tom trenutku skuhan na pola.K njima dodajte rižu i kuhajte daljnjih 10 do 15 minuta. Kada su zrna riže mekano dodajte prokuhano mlijeko i ostavite na vrlo tihoj vatri još minutu-dvije. Kada je sve gotovo dobro promješajte malom pjenjačom kako bi dobili kašicu s ravnomjerno raspoređenim namirnicama.

Piše: Wish.hr
Fotografije: Pixabay