Kašica od žitarica i sušenih marelica

Kašica od žitarica i sušenih marelica namijenjena bebama od devet mjeseci starosti sastavljena od namirnica koje ne sadrže gluten. Potrebni sastojci za kašicu su pola šalice EKOZONA kvinoje, pola šalice EKOZONA prosa te 3-4 sušene EKOZONA marelice.

Priprema kašice:


Operite EKOZONA proso i kvinoju, stavite ih u posudu s vodom zajedno sa EKOZONA sušenim marelicama. Smjesu je potrebno kuhati 40 minuta na laganoj vatri, nakon čega kašicu treba promiješati te ispasirati.

Ekozona prosooProso je drevna žitarica delikatnog orašastog okusa, izvor važnih minerala kao što su fluor,magnezij i željezo. Kvinoju koju su Inke smatrale majkom žitarica zapravo dolazi iz porodice špinata. Svjetska organizacija za hranu (FAO) proglasila je 2013. godinom kvinoje. Riječ je o namirnici koja sadrži lizin i magnezij te svih devet esencijalnih masnih kiselina. Sušene marelice su prehrambeno vrijedne namirnice jer sadrže željezo, vitamin A te beta karoten i likopan, poznate prirodne antioksidanse.

Biološko organski uzgoj važan je za ljudsko zdravlje i za zdrav okoliš. Namirnice uzgojene na ovaj način sadrže vitalnu energiju koja je važna za naše zdravlje i za naš imunološki sustav. Povrće je slatko, jer ne sadrži puno dušika, koji zelenom lisnatom povrću daje gorkast okus. Koncentracija suhe tvari je veća, što daje bolji okus povrću, jer nije gnojeno mineralnim gnojivom koje veže veću količinu vode što izaziva brži rast i veću težinu. Nema ostataka pesticida ni teških metala, koji veoma loše utječu na ljudsko zdravlje.

Sa zdravim prehrambenim navikama nikada nije prerano početi. Majkama je dobrobit i zdravlje njihove djece na prvom mjestu, stoga im EKOZONA, prva hrvatska ekološka robna marka povodom nadolazećeg Majčinog dana poklanja recepte za cjelovite dječje kašice pripravljene od ekoloških proizvoda.

Uz dopuštenje Zrika d.o.o. za integrirane marketinške komunikacije (fotografija)