Volimo boje, a ljeto zaslužuje šarenilo boja i okusa pa donosimo recept za ljubičastu tortu od borovnica i mascarpone sira iz Mini Chef kuhinje.
OVDJE pronađite još nekoliko sjajnih recepata za poslastice od borovnica
Torta od borovnica koja se ne peče
Torta od vanilije s malinama i borovnicama
Podloga od mljevenog keksa i lješnjaka:
350 gr mljevenog keksa
100 gr lješnjaka
150 gr neslanog maslaca
Keks i lješnjak samljeti i staviti u mikser te potom dodati otopljen maslac i ostaviti dok se ne naprave mrvice. Potom smjesu utisnuti u kalup za tortu. Podignite malo rubove i stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Ljubičasta krema:
500 gr mascarpone sira
150 gr šećera
3 cijela jaja
1 vrećica vanilija šećera
Ekstakt vanilije
500 gr borovnica koje ste izblendali u pire
sok 1 cijeđenog limuna
2 prstohvata naribane korice limuna
Priprema
Dobro pomiješati sir i šećer u mikseru. U miješalicu samo dodajemo sastojke i to čini veliku prednost u pripremi. Zatim dodajte koricu limuna i polako umješati pire od borovnica, sok limuna te na kraju dodajte jaja. Potom kremu stavite u pripremljen kalup sa podlogom od keksa.
Staviti tortu u zagrijanu pećnicu na 180 ˚C oko 35-45 minuta (provjerite nakon pola sata jer nisu sve pećnice iste).
Torta će u sredini ostati malo mekana i to je znak da je gotova. Tako treba ostati jer prilikom hlađenja se torta stisne, upravo da bude baš ukusna i kremasta. Ohladite tortu i ukrasite.
Dekoracija:
250 gr borovnica za dekoraciju
šećer u prahu
Tortu ukrasite svježim borovnicama i pospite šećerom u prahu. Rubove dekorirajte tanko rezanim kolutovima limuna. Torta je odmah spremna za konzumaciju! Uživajte u zalogaju!
Recept: Mini Chef powered by Kenwood
Foto: Mini Chef by Sport Educa