Napravite zdrave voćne kašice

Nakon navršenih 6 mjeseci bebi se počinje uvoditi kruta hrana. Važno je postepeno uvoditi krutu hranu. Ako nemate ideja s kojim namirnicama krenuti u nastavku vam donosimo nekoliko recepata za fine i zdrave voćne kašice.

Kruška i jabuka

Sve što vam treba je pola čaše soka od jabuke, 1 jabuka i 1 kruška. Krušku i jabuku ogulite i očistite od sjemenki. Nasjeckajte voće na sitnije komade. U lončić stavite sok od jabuke i kuhajte na laganoj vatri. Kada sok zakipi, dodajte nasjeckano voće i kuhajte sve dok se u potpunosti ne smekša. Kada je voće kuhano izmiksajte ga, pa kad se ohladi poslužite bebi.

Banana i riža

1/4 šalice riže operite u hladnoj vodi i stavite kuhati u malo vode. Nakon što voda zakipi, rižu kuhajte još jedan sat. Bananu ogulite i zgnječite, pa joj dodajte ispasiranu rižu i promiješajte. Kada se ohladi poslužite bebi.

Šljiva i jabuka

Ogulite 4 šljive i stavite u lončić, dodajte im jednu oguljenu i nasjeckanu jabuku. Ulite u lončić vodu i stavite kuhati na laganu vatru. Kada voda zavrije ostavite da se voće kuha još 5 minuta. Kuhano voće usitnite uz pomoć štapnog miksera, pa poslužite bebi.

Cimet i jabuka

Ogulite jednu jabuka pa ju narežite na komadiće i stavite u lončić. Kuhajte na laganoj vatri, pa kada voda zavrije kuhajte još 5 minuta. Pri samom završetku kuhanja dodajte pola žličice cejlonskog cimeta. Kada je jbuka kuhana, izvadit ju, procijedite i zgnječite vilicom, pa poslužite bebi.

Zobene pahuljice, kruška i jabuka

Prokuhajte malo vode, pa ju prelite preko 1/4 šalice zobenih pahuljica. Nabubrenim pahuljicama dodajte kuhane krušku i jabuku i usitnite štapnim mikserom, pa poslužite bebi.