Tuna u crnom kruhu izvrstan sendvič za cijelu obitelj

Super lagani sendvič za sve koji vole tunu i okuse Azije. Ovaj recept, koji nam donosi chef Mario Mihelj, oduševiti će cijelu obitelj!

Sastojci za recept s tunom:
tuna 120g
kruh crni 150g /2 šnite
wasabi prah 10g
limeta 0,5kom
daikon kiseli (bijela rotkva) 30kg
komorač 50g
Zvijezda delikates majoneza 100g
sol
papar
bijeli sezam
sezam ulje

Priprema recepta:
Krećemo od same tune koja mora biti svježa i obrađena. Zatim ćemo ju začiniti sa soli i paprom i sa svih strana uvaljati je u sezam. Wasabi prah pomiješamo s malo vode te dobijemo zelenu pastu, koju ćemo pomiješati s majonezom i sokom limete. Svježi komorač narežemo što tanje, ako vam je pri ruci mesoreznica, iskoristite je. Još daikon narežemo na tanke šnite i spremni smo za pečenje tune.

Na zagrijanu tavu stavimo sezam ulje te tunu koju lagano pečemo sa svih strana dok sezam ne dobije rumenu boju sa svih strana. Kruh ugrijemo na tavi te wasabi majonezu pomiješamo sa komoračem da dobijemo kremastu salatu koju stavljamo na topli crni kruh, zatim na to komadiće rezane tune i daikon.