
Prva asocijacija jeseni je u zamišljanju predivnih boja koje krase ovo godišnje doba.
Iz Mini Chef kuhinje stiže nam recept u svim nijansama jeseni, a idealan je za pripremu uoči Noći vještica poznatom kao Halloween. Na veselje mlađih ukućana zabava za najstrašniju večer u godini je zagarantirana, a vesele boje, miris jesenskih plodova i neodoljive palačinke garantiraju da će svi ukućani “omastiti brk”. Ako zabavi dodate i prigodne kostime biti će ovo večer za pamćenje.
Sastojci za palačinke:
3 jaja
300 g brašna (malo više nego bi stavili obično)
žličica soli
1 vanilin šećer
malo ruma
3 dcl mlijeka
1 dcl mineralne vode
šaka špinata
pire od bundeve
smrznute borovnice
1 žlica kakaa
Sastojci za kremu:
150 g mljevenog oraha
30 g šećera u prahu
aroma vanilije
žličica ruma
1 dcl mlijeka
U zagrijano mlijeko do vrenja dodajte pomješani mljeveni orah i šećer. Lagano miješajte da se napravi fina krema te dodaj rum i aromu vanilije. Ostavite da se ohladi.
Savršeno glatku smjesu za palačinke dobili smo koristeći Kenwood Chef Baker u koji jednostavno stavite sve sastojke i pustite ga da odradi ostatak posla. S motorom od 1500 W i zdjelom od 4,6 l može podnijeti najveća opterećenja miješanja.
Velika prednost je i automatsko postavljanje brzine. Rezultat je glatkoća smjese, savršeno povezane namirnice koje su tada spremne za najukusnije palačinke.
Gotovu smjesu podijelili smo u 4 posude koje smo ‘obojali’:
Zelenu boju dobili smo dodavajući špinat (1 šaka),
Narančastu od bundevinog pirea,
Crnu dodavajući kakao i
Ljubičastu od borovnica koje smo prethodno izblendali.
Od svake smjese smo ispekli palačinke na tavici, malo deblje nego inače jer je i sama smjesa dosta gusta.
Palačinke slažemo po bojama kao tortu, a između punimo kremom od oraha. Kada namažete poslijednju palačinku ukrasite s jezgrom oraha i prelijte medom.
Možete odmah krenuti jesti. Dobar tek.