Film za cijelu obitelj Zov divljine

“Zov divljine” ekranizacija je književnog klasika Jacka Londona. Pravi je to obiteljski film avanturističkog duha s nizom divnih poruka.

Priča prati psa Bucka kojeg otmu iz toplog doma u Kaliforniji i pretvore u psa za vuču saonica u snježnoj Aljasci za vrijeme zlatne groznice 1890-ih.

Kako se radi o filmu studija Disney, brutalno nasilje knjige gotovo potpuno je sterilizirano, pružajući sentimentalan film koji daje temelj za poučni razgovor s djetetom.

Ne samo o suosjećanju i prijateljstvu, već i alkoholizmu (Buck ne daje Harrison Fordovom liku piti alkohol) i anđelima čuvarima (jedan stalno pomaže Bucku).

Sve životinje u filmu su fotorealistično računalno animirane da bi mogle savršeno glumiti, pa s djetetom možete popričati i o tome kako nastaju vizualni efekti i razlici između stvarnosti i filma. Iako je film sporog tempa i bez megalomanskih akcijskih prizora, lako plijeni pažnju malih i velikih.

Pogotovo krasnim prizorima tek otkrivenih američkih prostranstava, koji pomažu da film ostavi ugođaj kao da ste nakratko bili u šetnji šumom.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Roditelje bi film mogao podsjetiti na djetinjstvo, budući je temeljen na klasiku Jacka Londona kojeg su vjerojatno čitali kao djeca. Film lako plijeni pažnju a u njemu glumi i legendarni Harrison Ford.

Nasilje: Nasilje je u odnosu na knjigu minimalizirano i svodi se na jedan udarac psa palicom i pucanje puškom u čovjeka (bez krvi i eksplicitnih detalja).

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi neki prizori poput sukoba pasa, odlazak pasa u sigurnu smrt i ubojstvo jednog glavnog lika, mogli biti zastrašujući.

Rječnik: Primjeren je djeci.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je lagan i pridonosi atmosferi filma.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.