Novi kreativno-edukativni program za djecu

U Muzeju suvremene umjetnosti od 16. listopada 2019. počinje novi kreativno-edukativni program za djecu BIMBI E ARTE @MSU koji objedinjuje likovno stvaralaštvo i učenje talijanskog jezika kroz igru!

omart-likovne-radionice-msu-4

Pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje te izvorne govornice talijanskog jezika, likovni program uz usvajanje talijanskog jezika namijenjen je predškolskoj djeci i učenicima razredne nastave, a nastao je u suradnji MSU-a s OMart kreativnim uslugama.

omart-likovne-radionice-msu-1

Program je osmišljen tako da kroz kreativno stvaralaštvo i igru djeca razvijaju maštu te brže usvajaju novi strani jezik. Kako objašnjava Melita Omeragić, voditeljica programa BIMBI E ARTE @MSU: „Naše polaznike potičemo na aktivno djelovanje u svim segmentima. Sudjelovanjem u kreativnim aktivnostima i igrama dijete će strani jezik usvajati, vrlo prirodno.

omart-likovne-radionice-msu-5

Igrajući se, djeca uče tako da stvaraju pretpostavke, istražuju te donose nove zaključke na temelju onoga što do sada znaju. Kada je riječ o učenju kroz igru, djecu nije potrebno poticati na učenje, jer su motivirani vlastitom željom za upoznavanjem svijeta koji ih okružuje i usvajanjem novih znanja.“

Tijekom tog procesa, okruženi inspirativnim umjetničkim djelima u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti, djeca će također steći pozitivna iskustva, a time i naviku odlaska u muzeje i galerije.

omart-likovne-radionice-msu-2

Program uključuje istraživanje crtačkih, slikarskih i kiparskih tehnika, usvajanje talijanskog jezika kroz igru, obilazak i razgovor o umjetničkim djelima Muzeja.

Predviđene su i tematske radionice u skladu s blagdanima i međunarodnim praznicima te mindfulness tehnike disanja kako bi djeca što bolje ovladala vještinama koje će im poslužiti za uspjeh i u drugim segmentima života.

Završetak sezone obilježit ćemo izložbom umjetničkih djela polaznika i prezentacijom na talijanskom jeziku u Muzeju suvremene umjetnosti.

omart-likovne-radionice-msu-3

KADA?
Radionice započinju u srijedu, 16.10.2019. i traju do 3.6.2020.

OGLEDNI SATI?
Za ogledne sate moguće je se prijaviti u listopadu:
BIMBI E ARTE od 5-7 godina u terminu održavanja srijedom od 18.00 – 19.00 sati
BIMBI E ARTE od 7-10 godina u terminu održavanja srijedom od 19.00 – 20.00 sati

KAKO SE PRIJAVITI?
Prijave i informacije na: edukacija@msu.hr
Osoba za kontakt: Daniela Bilopavlović Bedenik, viša kustosica Pedagoškog odjela MSU-a
tel: +385 (1) 605 2712

PRAKTIČNE INFORMACIJE:
Nastava će se održavati jednom tjedno, u trajanju od 60 minuta / ukupno 30 sati.
Program će se odvijati u malim grupama uz individualizirani pristupom svakom polazniku.

Više na: MSU