Što negativno utječe na začeće

U želji da postanu roditelji mnogi parovi rade neke pogreške koje im u tome odmažu. Jedna od zapravo najvećih pogreški su česti intimni odnosi kojima misle povećati šanse za začećem, a zapravo može doći do potpuno suprotnog učinka.

Krivi načini razmišljanja da je problem u plodnosti samo sa jedne strane je isto jedna od greška. Ponekad probleme sa plodnosti mogu imati oba partnera. Kako bi izbjegli krive pretpostavke savjetuje se da oba partnera naprave pretrage.

Što se tiče mišljenja liječnika, oni ne savjetuju nikakve pretrage ukoliko je žena mlađa od 35 godina i ima redovite cikluse. Ne treba odmah iz prve očekivati da će do oplodnje doći i kod zdravih parova zna proći preko godine dana a da se začeće nije dogodilo. Tek ako prođe više od godine dana posjetite liječnika i obavite pretrage.

par

Zapamtite da su poneka potrebni mjeseci da se poklopi ovulacija sa spolnim odnosom, ali i da su prilikom tog spolnog odnosa oba partnera psihički opuštena te da nisu pod stresom.

Najčešće se parovi toliko zamaraju ovulacijom i plodnim danima da zaboravljaju na neke još važnije stvari, poput zdravlja i načina života. Možda je upravo problem u načinu života koje vode partneri. Alkohol i pušenje su već dobro znani šteti čimbenici kako na zdravlje tako i na začeće.

Isto tako konzumacija nezdrave hrane ima veliki utjecaj. Pripazite malo na svoju prehranu, kao i na vrijeme kada jedete.

Izbjegavajte masnoće i šećer

Najvažnije od svega je da zapravo ne razmišljate o tome i ne opterećujete se. Jer vaša psiha ima najveći utjecaj na sve u vašem životu. Onoga trenutka kada se više ne budete opterećivali i kada ćete se uspjeti opustiti u svakom trenutku, beba će doći.
Poznato je da do začeća dolazi kada se osoba najmanje nada, a nije bez razloga tako. Zato se posvetite stvarima koje volite, a izbjegavajte stres i štetne utjecaje.