Zdravi desert s bananom, čokoladom i bademima

Ovaj recept zapravo je ideja za slatke, ukusne i zdrave palačinke s bananom, čokoladom i bademima koje će klinci obožavati, a mogu biti i jedinstven desert na nekoj od proslava rođendana.

OVDJE pronađite još dva recepta za mirisne palačinke koje će zavoljeti na prvu cijela obitelj

Rainbow palačinke za doručak ili kao desert
Američke palačinke: doručak koji će klinci obožavati
Sastojci
2 palačinke od zobenog brašna
2 banane
70 g tamne čokolade
2 žlice kokosovog šećera ili meda
20 pečenih badema

Priprema

Palačinke ispecite kako inače radite, samo umjesto bijelog brašna stavite zobeno brašno. Nemojte da vas zobeno brašno prevari pa ga stavite previše. Smjesa se u početku čini rijetka, ali stavite malo manje zobenog brašna i pričekajte 2 minute. Brašno će se zgusnuti i biti taman. Palačinke na kokosovom ulju.

Bademe stavite u zagrijanu pećnicu na papir za pečenje i pecite ih 10-ak minuta na 180°C. Osjetit ćete da su gotovi po mirisu i boji. Divno će zamirisati kuhinja i bademi će postati smećkasti. Nemojte ih prepeći! Kad su gotovi, nasjeckajte ih na sitnije komade.

Tamnu čokoladu otopite na pari ili laganoj vatri pa dodajte 2 žlice kokosovog šećera ili meda. Pripremljenom čokoladom namažite palačinke, stavite bananu i zarolajte.

Narežite palačinku na kolutiće, a po vrhu pospite malo badema i prelijte još malo čokolade.

Recept u suradnji sa Slatki svijet